Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Μηνύσεις σε μέλη του ΤΕΕ και της συσπείρωσης για τις κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ

Θέμα 2 : Ενημέρωση από Ι. Πάνου για την άσκηση ποινικής δίωξης Μελών του ΤΕΕ για τις κινητοποιήσεις υπεράσπισης ασφαλιστικών δικαιωμάτων Μηχανικών


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει από το ΤΕΕ προ μηνός, τα στοιχεία επικοινωνίας 8 μελών του, ώστε να τα ενημερώσει για υπόθεση τους (εισαγγελική έρευνα). Το ΤΕΕ αντί να τοποθετηθεί πολιτικά ως όφειλε σε σχέση με αυτό (δηλαδή να ζητήσει ενημέρωση για τους λόγους της έρευνας, ποιός τη διέταξε, με ποιες κατηγορίες) μια και αφορούσε σε κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ (το 2013 και το 2014) στις οποίες και το ίδιο το ΤΕΕ είχε καλέσει, έσπευσε δια του Αντιπροέδρου του να αποστείλει τα στοιχεία (ο εκπρόσωπος μας το είχε επισημάνει αυτό στη ΔΕ, αλλά δε λήφθηκε υπόψην).

Συγκεκριμένα ζητούσε τα στοιχεία των (όπως ακριβώς στο σχετικό έγγραφο):

1. Πετρόπουλου Δημήτρη
2. Μαούνη Αντώνη
3. Πέρκα Θεοπίστη
4. Πρωτονοτάριος Αντώνης
5. Κοντομάρης Σπύρος
6. Μπούμης Θανάσης
7. Πάνου Γιάννης
καθώς και Σπίρτζη Χρήστου ως προέδρου του ΤΕΕ

Τα κριτήρια επιλογής των συναδέλφων οφείλει να τα εξηγήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών αν δηλαδή προέρχονται από υπόδειξη κάποιων ή πως άλλως προέκυψαν.

Όταν λάβουμε σήμερα το πρωί τη σχετική δικογραφία θα ενημερώσουμε σχετικά.

Το απόγευμα, θα συζητηθεί στο θέμα 2 της συνεδρίασης της ΔΕ του ΤΕΕ
υγ. οι μηνύσεις (αυτεπάγγελτες) αφορούν και σε 4 μέλη της συσπείρωσης καθώς και σε μέλη της ΔΕ και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και έχουν σαφή χαρακτήρα ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων με πολιτικά μάλιστα χαρακτηριστικά.

1 σχόλιο:

  1. Αμέριστη συμπαράσταση στους διωκόμενους συνάδερφους.
    Μακάρι να διέθεταν το ηθικό ανάστημα κάποιων απο τους διωκόμενους συναδέρφους και κάποιοι από τους ανθρώπους που ασκούν τις συνταγματικά διακριτές εξουσίες που προβλέπει το πολίτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή