Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Εγκλωβισμός στη “γη του κανενός”, άλλη μια ιστορία καθημερινής τρέλας, με υπογραφή ΤΣΜΕΔΕ και διεύθυνσης εισφορών ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ.

Μια καθόλα πραγματική καφκική ιστορία συναδέλφου (ων) από την Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών 

Καταπληκτική η λύση στο πρόβλημα των ατόμων που δεν ασκούν το επάγγελμα του μηχανικού αλλά χρεώνονται πάρ’ αυτα και κατά συρροή με εισφορές από το εξαιρετικό και εξυπηρετικότατο ταμείο ΤΣΜΕΔΕ…
Τους διαγράφει πλέον το ΤΕΕ από τα μητρώα του, (τα οποία έμοιαζαν με ισόβια… παγίδα) για να μπορέσουν μετά να εγκλωβιστούν στην άλλη νεκρή ζώνη ενός  μηχανισμού που υπερβαίνει και τον Κάφκα σε σύλληψη και εκτέλεση.
Καλώς ορίσατε για ακόμα μια φορά στο φαύλο κύκλο της ελληνικής γραφειοκρατικής – και όχι μόνο-παραφροσύνης, όπως εκφράζεται από καλοθελητές εκπροσώπους της βίας και πολιτικής εξόντωσης που ασκείται στους πολίτες.
Οπότε: Εφόσον κλείνει τα βιβλία του στην Εφορία ο αναγκαστικά ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ (επειδή εγγράφηκε μη γνωρίζοντας ότι είναι δρόμος χωρίς επιστροφή το να γίνει μέλος ΤΕΕ και να εγγραφεί αυτομάτως στο ΤΣΜΕΔΕ), και αυτό εάν είχε ανοίξει ποτέ βιβλία στην εφορία,
Αιτείται ο ενδιαφερόμενος στο ΤΕΕ, ότι πχ από τον Οκτώβρη του 2005 δεν ασκεί το επάγγελμα του μηχανικού.
Το μέλος ΤΕΕ διαγράφεται αναδρομικά και πανηγυρικά  σε μία από τις  συνεδριάσεις  της ΔΕ ΤΕΕ. (Λάδι βγαίνει το ΤΕΕ…έκανε ότι μπορούσε…!)
Μετά του ζητάνε από το ΤΣΜΕΔΕ να πάρει ένα χαρτί από την περιφέρεια που να επιβεβαιώνει την παύση άσκησης του Επαγγέλματος.
Οπότε πηγαίνει το -πλέον- πρώην μέλος ΤΕΕ στην περιφέρεια (πχ στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 ) και παίρνει το χαρτί της παύσης επαγγέλματος,  που αναγράφει ότι έπαψε να ασκεί το επάγγελμα από την τάδε ημερομηνία (Οκτώβρης 2005).
Περιχαρής, πηγαίνει στο ΤΣΜΕΔΕ, στη γνωστή πλέον για τις μισανθρωπικές της τάσεις- διεύθυνση εισφορών τσεμεδε-εταα, να παραδώσει τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι ενεργός μηχανικός, (σε μερικές περιπτώσεις δεν είχε ανοιχτεί καν φορολογική μερίδα), και να μπορέσει να απαλλαγεί από ακούσιες χρεώσεις…
Έλα όμως που το ΤΣΜΕΔΕ τελικά δεν λαμβάνει υπ’ όψιν αυτήν την ημερομηνία (πχ Οκτώβρης 2005) αλλά την ημερομηνία έκδοσης αυτού του χαρτιού! (πχ Σεπτέμβρης 2014!)
Οπότε, το ΤΣΜΕΔΕ, απαιτεί να πληρωθεί εισφορές με τόκους και πανωτόκια από έναν  άνθρωπο που δεν ασκούσε το επάγγελμα, ή που είναι εδώ και χρόνια αδρανής επαγγελματικά.
Εν τω μεταξύ, παύει να θεωρείται μηχανικός και αν έχει χρέη που δεν μπορεί να ξεπληρώσει στο ΤΣΜΕΔΕ αυτά τρέχουν, με το γνωστό κίνδυνο των κατασχέσεων κλπ.
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά σε όσους σκέφτονται και εφαρμόζουν αυτές τις εμπνευσμένες μεθόδους βασανισμού ταλαιπωρίας και καταχρέωσης των πολιτών αυτής της χώρας, που η κακία και συνεπώς η βλακεία της πλέον είναι μυθική και μνημειώδης.
Όσοι εκπρόσωποι της Τρόικας και των δυναστών εμφανίζονται ως υπάλληλοι του ΤΣΜΕΔΕ, που πληρώνονται από το υστέρημα των ασφαλισμένων και των πολιτών εν γένει, να γνωρίζουν ότι θα έρθει και σε αυτούς ο λογαριασμός, και θα έρθει σίγουρα. Ας ξεκινήσουν λοιπόν, να συμπεριφέρονται σαν υπάλληλοι του δημοσίου που είναι και να εξυπηρετούν τους πολίτες και τους ασφαλισμένους αντί να είναι το μακρύ χέρι όσων εκουσίως καταληστεύουν και καταβασανίζουν τους πολίτες της χώρας.
dilosi nomarxia

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα παιδιά
    Δώστε μια ημερομηνία μαζικής κινητοποίησης μηχανικών και ανέργων μηχανικών να κάνουμε κάτι μια φορά που να ακουστεί παντού,δεν έχω βρει κάτι ανηρτημένο.
    Έχει κανονιστεί κάποια συγκέντρωση-συνέλευση για όλα αυτά τα εγκλήματα του τσμεδε και του τεε για τις επόμενες μέρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελπίζουμε ότι στις αρχές της επόμενης βδομάδας να έχουμε κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή