Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της ΑΚΜΗ για τις αναβολές της Ειδικής Συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου

Απο εδώ

Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου στις 24-11-2013 προκάλεσαν σύγχυση στις κυρίαρχες παρατάξεις ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (μετά την διάσπασή της), ΔΗΣΥΜ (γενόσημο της ΠΑΣΚ Μηχανικών – Συνεργαζόμενοι) και ΔΙΑΔΡΑΣΗ (μεταλλαγμένη έκδοση της ΔΚΜ), που μαθημένες να είναι γαντζωμένες σε διοικητικές καρέκλες, με τις αλλαξοκαρεκλιές και τα αλισβερίσια μεταξύ τους, δείχνουν την μεγάλη αγωνία τους στο να μη χάσουν τον τίτλο του καρεκλοκένταυρου.
Από τις 20-2-2014 που οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών, η Ειδική Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας για την εκλογή του προεδρείου της και της Διοικούσας Επιτροπής αναβλήθηκαν 6 φορές (25-2-2014, 28-2-2014, 17-3-2014, 20-3-2014, 7-4-2014, 10-4-2014) με τεχνητές ελλείψεις απαρτίας από τις κυρίαρχες παρατάξεις, γιατί δεν τα «βρήκαν» ακόμα στο μοίρασμα των θώκων.
Η ταλαιπωρία των συναδέλφων, μελών της Αντιπροσωπείας, απ’ όλη την Ήπειρο και τη Λευκάδα, που ειδοποιούνται με συστημένες επιστολές για να παρευρεθούν στα Γιάννενα για να συμμετάσχουν στην πρώτη Ειδική Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας και την επομένη ακυρώνεται η συνεδρίαση, καθόλου δεν τους αγγίζει, αφού στο μυαλό και τη συνείδησή τους δεν υφίστανται τα προβλήματα του κλάδου, των συναδέλφων και του λαού μας, αλλά το πως, αναρριχώμενοι στα όργανα του ΤΕΕ, να εξυπηρετούν και να στηρίζουν τις όποιες αποφάσεις των υποτελών στην Τρόικα εντολέων τους.
Και προφανώς η «σιωπή», η μη λειτουργία δηλαδή του ΤΕΕ, το «απαλλάσσει» και από το να «συμβουλεύει» επιστημονικά την κυβέρνηση και τις τοπικές εξουσίες, ώστε να απαληφθεί κάθε πιθανή ενόχληση στην ανεξέλεγκτη δραστηριότητα και τις βλέψεις των μεγάλων συμφερόντων.
Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική των κυρίαρχων παρατάξεων που επαναλαμβάνεται κάθε φορά μετά από τις εκλογές και απαξιώνει τα διοικητικά όργανα και το ίδιο το ΤΕΕ, γιατί έτσι εξυπηρετούν ανενόχλητοι πιθανές προσωπικές φιλοδοξίες και τα ιδιωτικά μεγάλα συμφέροντα. Η τακτική αυτή των ηγεσιών των κυρίαρχων παρατάξεων γεμίζει αηδία και αγανάκτηση τους συναδέλφους και τους ωθεί τελικά να γυρίσουν την πλάτη και να απομακρύνονται από το ΤΕΕ.
Καλούμε όλους του συναδέλφους να συντονιστούμε και να οργανώσουμε κοινή δράση αντιμετώπισης των πιο βασικών προβλημάτων, όπως το ασφαλιστικό, ανεργία, περίθαλψη, κατασχέσεις, φορολογία, «χαράτσια», «μπλοκάκι», μισθολόγιο, γιατί το ΤΕΕ είναι εκτός και εναντίον των ανέργων, υποαπασχολούμενων, μικρών μελετητικών και κατασκευαστικών γραφείων και όλων των απασχολούμενων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
Να ενωθούμε με το λαό μας στον αγώνα για να μην ξεπουληθεί η χώρα, να μην πληρώνουμε οι πολλοί την κερδοφόρα εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από τους λίγους. Να μην τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν το περιβάλλον, επειδή θέλουν να πλουτίζουν.
 Γιάννενα, 10-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου