Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Με ΣΔΙΤ 14 νέα σχολεία στην Αττική

Κλείνουν - συγχωνεύουν δημόσιες υπηρεσίες, απολύουν υπαλλήλους και προσφέρουν το έργο τους σε ιδιώτες, ώστε να το πληρώνουμε (αυξημένο μάλιστα πολύ) όλοι μας για τα επόμενα 30 χρόνια. Πιο σαφής ταξική πολιτική δεν υπάρχει...

Την υπογραφή σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το έργο κατασκευής 14 δημόσιων σχολείων σε επτά δήμους της Αττικής, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με άρθρο στο ethnos.gr.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, θα κατασκευαστούν δύο σχολεία στον δήμο Αθηναίων, ένα σχολείο στον δήμο Ιλίου, ένα σχολείο στον δήμο Περιστερίου, δύο σχολεία στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τέσσερα σχολεία στον δήμο Κρωπίας, δύο σχολεία στον δήμο Παλλήνης-Γέρακα και δύο σχολεία στον δήμο Πεντέλης. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτείται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το χρηματοδοτικό εργαλείο Jessica.

Η συνολική χρηματοδότηση για το έργο είναι 58 εκατ. ευρώ, με τραπεζικούς χρηματοδότες της ΕΤΕπ, την Εθνική Τράπεζα (Jessica) και την Alpha Bank, επισήμανε το υπουργείο Ανάπτυξης. Το συγκεκριμένο έργο αφορά τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση 14 δημόσιων σχολείων στην Αττική για περίοδο 27 ετών. Ο ανάδοχος θα χρηματοδοτήσει και θα κατασκευάσει εντός δύο ετών, έως τον Απρίλιο του 2016, το σύνολο των σχολικών υποδομών και θα παραμένει υπεύθυνος για τη συντήρηση και τεχνική διαχείρισή τους. Επίσης, θα πραγματοποιήσει και επιπλέον επενδύσεις συντήρησης κατά τη διάρκεια της σύμβασης.

Η επένδυση θα αποπληρώνεται από το ελληνικό δημόσιο μετά το πέρας της κατασκευής, την περίοδο λειτουργίας τού έργου, στη βάση ενός λεπτομερούς μηχανισμού ελέγχου της καλής ποιότητας και λειτουργίας των υποδομών, εξασφαλίζοντας ποιοτικές υποδομές προς τους πολίτες και το δημόσιο καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του έργου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου