Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Διαμαρτυρία των μηχανικών ενάντια στην αύξηση των εισφορών (φωτο)

Αναδημοσίευση από Left.gr

Ημερομηνία: 18/04/2013 14:24
Στο ΕΤΑΑ (οδός Μάρνη) πραγματοποιούν διαμαρτυρία οι μηχανικοί
Φωτογραφίες - πληροφορίες: @Δρομογράφος

 16:15 Μόνο 4 μέλη έχουν μείνει και ο πρόεδρος με σταυρωμένα χέρια συνεχίζει την ειρωνεία



  16:00 Δύο μέλη τους συμβουλίου ήδη αποχώρησαν και οι μηχανικοί φωνάζουν ρυθμικά «κι άλλος κι άλλος»
 
15:40  Γιουχάρονται ο πρόεδρος και η διορισμένη από την κυβέρνηση εκπρόσωπος
 


 15:20 Ένταση στο συμβούλιο του ΕΤΑΑ. Οι μηχανικοί καταγγέλουν το διορισμένο από τον Βρούτση πρόεδρο
 





 
 15:10 Οι μηχανικοί μπλοκάρουν αυτήν την ώρα τη συνεδρίαση του ΕΤΑΑ απαιτωντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συμβούλιο



 

 
 
Η ανακοίνωση της «Ανοικτής Συνέλευσης Μηχανικών» για τη σημερινή κινητοποίηση:

«Εξαιρετική σημασία αποκτά η κινητοποίηση της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών, των σωματείων και του ΤΕΕ την Πέμπτη 18.4.13 στις 2 μ.μ. στο ΕΤΑΑ, Μάρνη 22 μετά από τη νέα πρόκληση της συγκυβέρνησης και των αχυράνθρωπών της.
Από την Ημερήσια Διάταξη της επικείμενης συνεδρίασης εξαφανίστηκε το θέμα της ακύρωσης της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα από την συνεδρίαση της 4.4.2013. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την ψηφοφορία εκείνης της συνεδρίασης ο Σελλιανάκης αρνήθηκε την συμμετοχή του παρόντα εκπροσώπου του ΤΕΕ κ. Πουλάκη, ουσιαστικά διαλύοντας τη συνεδρίαση του ΔΣ/ΕΤΑΑ. Η ψήφος του εκπροσώπου του ΤΕΕ θα ήταν καθοριστική, διότι ήδη τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ/ΕΤΑΑ είχαν μοιραστεί σε 4 υπέρ και 4 κατά της απόφασης αναστολής της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Σε συνέχεια του πραξικοπήματος της 4.4.13 το Υπουργείο Εργασίας σπεύδει να προστατεύσει τον εισφοροεισπράκτορα της Τρόικα Σελλιανάκη από το υπαρκτό ενδεχόμενο να μειοψηφεί στο όργανο του οποίου προεδρεύει, αντικαθιστώντας (όπως φαίνεται και στο site του ΕΤΑΑ) 5 από τα 15 μέλη του ΔΣ/ΕΤΑΑ και αφαιρώντας εντελώς την εκπροσώπηση του ΤΕΕ.
Πρόκειται για μια ωμή κυβερνητική επέμβαση στην διοίκηση και λειτουργία του Ασφαλιστικού Συστήματος όπως την γνωρίζαμε, με πρώτο βήμα την εξαφάνιση της ενίοτε “ενοχλητικής” εκπροσώπησης των ασφαλισμένων στο Ταμείο Ασφάλισης τους, και τελικό στόχο την καταλήστευση όσων αποθεματικών απέμειναν από το PSI, την ακόμα μεγαλύτερη εισφορολόγηση για τους ασφαλισμένους, την εξαφάνιση συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Η συνεχής και επίμονη παρέμβαση μερικών μόνο εκατοντάδων αγωνιζόμενων συναδέλφων, σε αναρίθμητες συνεδριάσεις του ΤΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ φαίνεται ότι τους βάζει δύσκολα.
Η εφαρμογή των μνημονίων, της Τρόικα και της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στο θέμα του ασφαλιστικού των Μηχανικών (όπως και σε τόσα άλλα ζητήματα), ξεφεύγει της “πολιτικής συζήτησης” στο ΔΣ/ΕΤΑΑ και με ευθύνη τους, οδηγείται στον αυταρχισμό και στις αντιδημοκρατικές εκτροπές. 
Οι εργαζόμενοι μηχανικοί θα πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας και δε θα επιτρέψουμε αυτό το έγκλημα απέναντι στις ζωές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου