Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΤΕΕ

Την άμεση αναπλήρωση των εσόδων του Επιμελητηρίου που κατήργησε η Κυβέρνηση με την εφαρμογή του Μνημονίου 3 ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ, που πραγματοποιούν σήμερα και αύριο 16 και 17 Απριλίου 2013 στάσεις εργασίας (από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11 πμ). Τη συμπαράσταση τους στις κινητοποιήσεις εκφράζουν η ΑΔΕΔΥ και η Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
Αναλυτικά σε ανακοινώσεις τους τονίζουν:
-H Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «εκφράζει την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή της στις  αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας που έχουν προκηρύξει για Τρίτη και Τετάρτη, 16 και 17 Απριλίου 2013.
Οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ ζητούν την άμεση αναπλήρωση των εσόδων του Επιμελητηρίου που κατήργησε η Κυβέρνηση με την εφαρμογή του Μνημονίου 3 και του νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος ακυρώνοντας ουσιαστικά τη λειτουργία του. Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την Κυβέρνηση τη θεσμοθέτηση νέου ισοδύναμου πόρου ή κάλυψης των λειτουργικών αναγκών του ΤΕΕ και της μισθοδοσίας των εργαζομένων του από τον κρατικό προϋπολογισμό».
-Η Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. «εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους του Κεντρικού Τ.Ε.Ε. και των Περιφερειακών Τμημάτων του, που πραγματοποιούν τετράωρες στάσεις εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00, την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και καλεί τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων μας στην Αττική να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων την Τετάρτη στη Γ.Γ.Δ.Ε., Χαριλάου Τρικούπη 182, στις 9:00π.μ. Η Ομοσπονδία μας καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση αναπλήρωση των εσόδων του Τ.Ε.Ε., που κατάργησε με το Ν.4093/2012, από τον κρατικό προϋπολογισμό ή με τη θεσμοθέτηση ισοδύναμου εσόδου, καθώς και στην έγκριση του προϋπολογισμού του μέσω του ΥΠ.ΑΝ.ΑΝ.Υ.ΜΕ.ΔΙ, ώστε να περιφρουρηθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Κεντρικού Τ.Ε.Ε. και των ΠεριφερειακώνΤμημάτων του, να μην αλλοιωθεί ο ρόλος του ως Ν.Π.Δ.Δ. και οι δημοσίου δικαίου σχέσεις εργασίας των εργαζομένων, καθώς και να διασφαλιστούν οι λειτουργικές του ανάγκες (μισθοδοσία,ενοίκια κλπ.).
Στο πλαίσιο της γενικότερης επίθεσης που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση ενάντια στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, καθώς και σε κάθε μορφής συλλογικής έκφρασης και δράσης που αντιδρά και αντιστέκεται στην ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική, ο κοινός και συντονισμένος αγώνας συνδικάτων, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων αποτελεί τη μόνη ελπίδα για ανατροπή των άδικων αντιλαϊκών πολιτικών που οδηγούν τη χώρα μας σε οικονομικό αδιέξοδο και τους πολίτες στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου