Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Ενημέρωση για την Τράπεζα Αττικής ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

enhmerwsh-gia-thn-trapeza-attikhs-zhta-to-tee-magnhsias

Ενημέρωση για τη λειτουργία της Τράπεζας Αττικής, που είναι η τράπεζα των μηχανικών, ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας, από τον πρόεδρο του κεντρικού ΤΕΕ, μετά την τροπολογία που απαλλάσσει τις διοικήσεις τραπεζών που έδωσαν δάνεια στα πολιτικά κόμματα, τα οποία δεν καλύπτονταν από εμπράγματες εγγυήσεις.
«Με αυτόν τον τρόπο, ένα πακτωλός χρημάτων άνω των 200 εκ. € αναμένεται να απολεσθεί από τις τράπεζες, χωρίς να αποδοθούν ευθύνες στις εγκάθετες διοικήσεις», επισημαίνει το ΤΕΕ Συμπληρώνει δε ότι η Τράπεζα Αττικής χορήγησε μεγάλα δάνεια σε πολιτικά κόμματα.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας αναφέρει ότι «σήμερα που οι συνάδελφοι μαστίζονται από την ανεργία λαμβάνοντας και τα ειδοποιητήρια για τις υπέρογκες αυξημένες νέες εισφορές τους, διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση του ταμείου μας που ουσιαστικά διοικεί και την τράπεζά μας, συμπεριφέρεται με τελείως διαφορετικό τρόπο στους συναδέλφους μας, από ότι στα πολιτικά κόμματα».
Καλεί δε τη διοίκηση του ΤΕΕ να πληροφορήσει τους μηχανικούς για τη συνολική δανειοδότηση ανά κόμμα από την Τράπεζα Αττικής και ποιες ήταν οι εγγυήσεις κατέθεσαν για το δανεισμό τους. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει να το πληροφορηθεί μέσω των εκπροσώπων τους στο Δ.Σ. του ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ και της Τράπεζας Αττικής. Ακόμη ζητά να φροντίσει ώστε να ληφθεί απόφαση για την οριστική διακοπή δανειοδότησης των κομμάτων από την τράπεζα, από τούδε και στο εξής και να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για τον καταλογισμό ευθυνών -ποινικών και αστικών - σε αυτούς που είναι υπαίτιοι για την απώλεια χρημάτων των μηχανικών, δεδομένου ότι το Ταμείο είναι ο βασικός μέτοχος στην Τράπεζα Αττικής η οποία ζητάει σήμερα επιπλέον χρήματα για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου