Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Αυτή τη Λακωνία θέλουμε; Αν θέλω φτηνό ρεύμα, δε θέλω άλλα αιολικά - φωτοβολταϊκά

Αναδημοσίευση από εδώ
Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού σε σχέση με το θέμα των ΑΠΕ (ανάνεώσιμων πηγών ενέργειας) και ειδικότερα των ανεμογεννητριών εξέδωσε ένα 4σέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο:

"Αυτή τη Λακωνία θέλουμε;"
Κι αν υποθέσουμε πως δε μας νοιάζει ο Πάρνωνας, ο Μαλέας ο Σαγγιάς, ο κάμπος της Σκάλας, η Μάνη, το τοπίο,
θέλουμε να έχουμε πανάκριβο ρεύμα;"

Το έντυπο αυτό εξηγεί με απλά λόγια, πως θα επηρεαστεί η Λακωνία από την αλόγιστη χρήση Βιομηχανικών ΑΠΕ (ΒΑΠΕ) και γιατί η τεχνολογία των ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες φωτοβολταϊκά), είναι πανάκριβη, μη αποτελεσματική, δε μειώνει ρύπους και καύσιμα και έτσι όπως αναπτύσσεται αλόγιστα και χωρίς σχεδιασμό, κάνει τελικά πολύ περισσότερο κακό, παρά καλό.

Μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε ολόκληρο το έντυπο κάνοντας κλικ εδώ
Επισημαίνουμε πως ο σύλλογός μας δεν είναι γενικώς και ολοκληρωτικά ενάντια στις ΑΠΕ και αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και ανάπτυξης πιο ήπιων μορφών ενέργειας.
Όμως η ανάπτυξη των ΑΠΕ για να επιτελέσει το σκοπό της, πρέπει να γίνει με έναν τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, φιλικό προς τον άνθρωπο, και οικονομικά βιώσιμο, πράγμα που ως τώρα ούτε γίνεται, ούτε δείχνει εφικτό στο άμεσο μέλλον.
Τουναντίον οι ΑΠΕ παρουσιάζονται ως η μαγική λύση δια πάσα νόσο... ενώ στην πραγματικότητα, έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν.

Γι' αυτό και μπήκαμε στη διαδικασία να ενημερώσουμε όσο περισσότερους μπορούμε, για αυτά που εντέχνως αποκρύπτονται.


ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ , ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ΚΡΙΝΕΤΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου