Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και το 2013

Θα μας έπαιρναν τα σπίτια οι κομμουνιστές, έτσι? Πηγή: Ημερησία
Γιάννης Στουρνάρας: Χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και το 2013 Τη διατήρηση του «χαρατσιού» στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και για το 2013, ακόμη και πιο «ήπιο» εισηγείται στην κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών. Από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η είσπραξη του τέλους ακινήτου μέσω της ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί και το 2013 ενώ κυβερνητικές πήγες έκαναν λόγο για προσδιορισμό των αποχωρήσεων από το δημόσιο.
Αυτό σημαίνει, ότι το ΕΕΤΗΔΕ θα ισχύσει και φέτος και ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2014. Μένει να διευκρινιστεί τι σημαίνει το πιο «ήπιο» που διαρρέεται, αν δηλαδή θα υπάρξουν πιο χαμηλοί συντελεστές για ορισμένες κατηγορίες ακινήτων ώστε να μην είναι μεγάλη η επιβάρυνση για τους μη έχοντες. Μ' αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράξει τα 3,2 δισ. που έχει προϋπολογίσει ως έσοδα από τα ακίνητα και να προετοιμαστεί καλύτερα για το νέο φόρο που θα επιβληθεί από του χρόνου, αν και το πρόγραμμα της κυβέρνησης έλεγε ότι θα ισχύσει από φέτος και θα είναι σημαντικά χαμηλότερος από το «χαράτσι».
«H Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία, την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
Ο Α.Σαμαράς τόνισε ότι η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη, καθώς η έλλειψή της αποτελεί το «νούμερο ένα πρόβλημα» για την ΕΕ.
«Στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς υποφέρουμε από ιστορικά υψηλά επίπεδα ανεργίας, τα υψηλότερα στην Ευρώπη και τα υψηλότερα σε ό,τι αφορά τους νέους. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η σημερινή συνάντηση των ηγετών είναι σημαντική» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου