Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ Έφτιαξε το Σχέδιο Αθηνά για 114.000 ευρώ !

Αναδημοσίευση από Alfavita
Το έργο ανέλαβε η εταιρεία ΕEO GROUP ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α.Ε του Κωνσταντίνου Ροδόπουλου και ανήκει στον Όμιλο Εταιρειών ΑΚΜΗ o οποίος ειδικεύεται στο χώρο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
 
Παρά τα αντικρουόμενα συμφέροντα ανέλαβε να βάλει σε τάξη τον ακαδημαϊκό χάρτη. Περίεργο όμως είναι και το γεγονός ότι το Υπουργείο αποφάσισε να αναθέσει χωρίς διαγωνισμό σε μία ιδιωτική επιχείρηση το εν λόγω έργο αντί να το αναλάβουν επιστήμονες του ακαδημαϊκού χώρου της Ελλάδας.

Το αντικείμενο του έργου είναι η αποτύπωση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης καθώς και του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης των τμημάτων και για την εκπόνηση του θα δοθούν 114.000 ευρώ από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι με βάση ποια λογική και συμφέροντα θα γίνει η χαρτογράφηση από την EEO Group Εταιρεία Συμβούλων ΑΕ .
Ιδού όμως μια απόφαση του υπουργείου στην οποία προβλέπεται:

«1. Η ανάθεση στην εταιρία EEO GROUP ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α.Ε (δ.τ «EEO GROUP Α.Ε» της  υλοποίησης του έργου με τίτλο «Μελέτη για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της
χώρας».

2. Αντικείμενο του Έργου είναι: η αποτύπωση των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της  ακαδημαϊκής εκπαίδευσης καθώς και του θεσμικού πλαισίου ίδρυσης των τμημάτων.Και ιδού και η σύνδεση της εταιρίας EEO GROUP ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α.Ε. με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ...
Πληροφορίες: koutipandoras.gr

2 σχόλια:

  1. Μην αναπαράγουμε το οτιδήποτε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, το ΙΕΚ Ακμη απλά έκανε την συλλογή των δεδομένων(αριθμ μαθητων, λεπτομέρειες προγραμ σπουδών)... προφανώς και δεν έπρεπε να γίνει με απευθείας ανάλυση και πάει λέγοντας, αλλα δεν έφτιαξε και το σχέδιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μελέτες αυτές (όπως αυτή που ανατέθηκε απευθείας στην εν λόγω εταιρία, παρεπιπτόντως επιτρέπονται απευθείας αναθέσης για ποσά της τάξης των 137000 €?) φωτογραφίζουν, "δικαιολογούν" και περιγράφουν τις νομοθετικές παρεμβάσεις που ακολουθούν.
    Συνεπώς δεν πρόκειται απλά για συλλογή δεδομένων αλλά και επεξεργασία τους που να δρομολογεί τις αντίστοιχες εξελίξεις (ποιοι θα κλείσουν κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή