Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Εισβολή της αστυνομίας στη Βίλλα Αμαλίας

Από http://www.left.gr/article.php?id=18027. Μετά την εισβολή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης το καλοκαίρι, ακολουθεί σήμερα η καταστολή της ιστορικής κατάληψης της Villa Amalia. Κάτω τα χέρια σας από τους ελεύθερους και αυτοοργανωμένους χώρους.
 

H Βίλλα Αμαλίας είναι μια από τις ιστορικότερες καταλήψεις της πόλης, με συνεχή πολύπλευρη δραστηριότητα από το 1990. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ευαίσθητη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην οποία έχει βρει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά βία και η αστυνομική αυθαιρεσία, και η παρουσία της αποτελεί ανάχωμα στη ναζιστική εξάπλωση. Η κατάληψη συνυπάρχει αρμονικά με τη γειτονιά χωρίς ποτέ να έχει προκύψει ζήτημα για την παρουσία αυτού του ζωντανού κυτάρρου δράσης στην περιοχή. Τα άτομα της κατάληψης έχουν επανειλημμένα γίνει στόχος αστυνομικών διώξεων, τουλάχιστον 4 με 5, που κατέληξαν σε φιάσκο, με κατηγορίες που κατέπεφταν στα δικαστήρια.


Το ίδιο το κτίριο, που πιθανότατα θα είχε πολύ άσχημη τύχη χωρίς την παρουσία της κατάληψης, γινόταν προσπάθεια να ανακαινιστεί από τον ίδιο τον κόσμο της κατάληψης με ίδια μέσα - είναι εμφανής και στη φωτογραφία η αποκατάσταση του αριστερού τμήματος. Το κτίριο ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, που όμως καταργείται και έτσι υπάρχει ασάφεια ως προς το αν υπάρχει όντως δικαιοδοσία του δήμου. 
Ο κόσμος που ήταν μέσα στην κατάληψη έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια. Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο.

9.05 π.μ.: Επιβεβαιώνεται  η προσαγωγή ατόμων από τη Βίλλα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια. Ερευνα από εισαγγελέα τώρα στην ιστορική Κατάληψη, παρουσία ενός ατόμου από την κατάληψη. Η εισβολή έγινε μετά από καταγγελία.

8.45 π.μ.: Σύμφωνα με το αθηναϊκό Indymedia, ΜΑΤ με συνοδεία εισαγγελέα εισέβαλαν νωρίς το πρωί στην κατάληψη της Βίλλας Αμαλίας (Αχαρνών και Χέυδεν) και προσήγαγαν τον κόσμο που ήταν μέσα.  Υπάρχει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο.
φωτό από παλιότερη κινητοποίησηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου