Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Δικαστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις ακυρώνουν τη διαθεσιμότητα

 Ανααδημοσίευση από alfavita.gr
 
Μια απόφαση δικαστηρίου στην Πάτρα και μια ακόμη στην Κοζάνη δικαίωσαν 49 συνολικά υπαλλήλους που θα πρέπει τώρα να επιστρέψουν κανονικά στην δουλειά τους.
 
Πρόκειται σε όλες τις περιπτώσεις για δημοτικούς υπαλλήλους που βρέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τη μια μέρα στην άλλη.
 
Οι αποφάσεις αυτές ήρθαν να προστεθούν σε άλλες τρεις σε Αθήνα, Πάτρα και Ξάνθη και έτσι όλα πλέον, όπως και στην περίπτωση του χαρατσιού της ΔΕΗ, είναι ανοιχτά (το Στε βέβαια πριν από λίγο δικαίωσε την κυβέρνηση).
 
Αν και πρόκειται για προσωρινές διαταγές, ωστόσο τα δικαστήρια επί της ουσίας έκριναν τη συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας και αποφάσισαν ότι το κράτος δεν είχε το δικαίωμα επέμβασης στις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων των ΟΤΑ από τη στιγμή που κάθε Δήμος αποτελεί αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο.
 
Οι αποφάσεις αυτές σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αποτελούν το βασικό εμπόδιο για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας που οσο περνάει ο καιρός φαίνεται να απονομιμοποιείται.
Η μάχη για τις απολύσεις όπως και το χαράτσι της ΔΕΗ θα κρίνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα καθώς θα ξετυλίγεται το κουβάρι των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών σε όλους τους τομείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου