Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Όταν οι μεγάλες αλήθειες λέγονται με απλά λόγια

Αναδημοσίευση από το antapocrisis.gr 
Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι πολιτικός. Ούτε στέλεχος της αριστεράς. Είναι πραγματικός άνθρωπος, της διπλανής πόρτας, που θα λέγαμε μελοδραματικά. Λέει σε λίγα λεπτά όλη την αλήθεια για τη χρεοκοπία της χώρας και του λαού.
Ο τίτλος της εκπομπής ήταν αν “υπάρχει ζωή μετά το μνημόνιο”. Ο συμπολίτης μας αποδεικνύει χωρίς πολυλογίες ότι δεν υπάρχει ζωή μέσα στο μνημόνιο. Χωρίς να εκβιάζεται από το κρατικό έλλειμμα, τις υποχρεώσεις στους πιστωτές, τις δανειακές συμβάσεις, το πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί η χώρα. Δεν εκβιάζεται γιατί δεν έχει τίποτα να χάσει. Τα έχει ήδη χάσει.
Με αφοπλιστικό τρόπο απαντά στην ευρωτρομοκρατία της πτώχευσης. Ο πτωχευμένος λαός δεν τρομοκρατείται από την παύση πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ. Ίσως τρομοκρατείται η Αριστερά. Όμως αν με το ευρώ δεν έχεις πετρέλαιο, γιατί να φοβάσαι την δραχμή; Αν με το ευρώ δεν έχεις να ζήσεις, γιατί να τρομοκρατείσαι έξω από αυτό; Το ταξικό ένστικτο ξεπερνά το πολιτικό όριο. Και με τον λοβοτομημένο πολιτικό λόγο που σέβεται το διεθνές πλαίσιο, πολύ σύντομα το πρώτο θα πνίξει το δεύτερο. Η κοινωνία δεν θα περιμένει να ωριμάσει η αριστερά.
Ο δεύτερος που ακολουθεί είναι πιο καυστικός. Πτώχευσε η επιχείρησή του, δεν έχει δουλειά, έφυγε μετανάστης, δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του, η τράπεζα κοιτά να του πάρει το σπίτι. Αλλά δεν πειράζει... Έχουμε ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου