Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΤΕΕ

Όλοι οι μηχανικοί πρέπει να εκδηλώσουμε με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του ΤΕΕ.

Σήμερα και αύριο νεκρώνουν οι κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες στο ΤΕΕ, καθώς συνεχίζονται με νέα 48ωρη απεργία, οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ. Η συνέχιση της απεργίας γίνεται με απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου. Οι εργαζόμενοι την Παρασκευή θα εργαστούν κανονικά, ώστε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του ΤΕΕ, ενώ θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους. Στο πλαίσιο των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης τους, οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Συλλόγου χθες το βράδυ άσκησαν παρέμβαση στην συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, όπου ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζη και τα μέλη της ΔΕ ΤΕΕ για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.
Στο μεταξύ οι απεργοί έδωσαν δυναμικό παρόν, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απo τα γραφεία του υπουργείου Δημοσίων Έργων, ενώ η διοίκηση του Συλλόγου, με επικεφαλής τον πρόεδρο Π. Ρήγα και τη γενική γραμματέα Σ. Καπελλάκου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΑΝΥΠ Σ. Καλογιάννη. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΤΕΕ ανακοίνωσε ότι στις παράλληλες με τις απεργίες ενέργειες του περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρόεδρο και την διοίκηση του ΤΕΕ, όπως επίσης νέα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για θέματα ΤΕΕ Σ. Καλογιάννη, με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζη, για την θεσμική κατοχύρωση των εσόδων του ΤΕΕ, μέσω επιχορήγησης είτε με νέο θεσμοθετημένο πόρο, χωρίς να αλλοιώνεται ο θεσμικός ρόλος και το νομικό πλαίσιο που διέπει το ΤΕΕ, ως ΝΠΔΔ. Επίσης η διοίκηση του Συλλόγου ζητά να ασκήσει παρέμβαση στην συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ το Σάββατο 24/11/2012. Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΤΕΕ είναι: 
1. Να παρθούν πίσω όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι. 
2. Καμιά διαθεσιμότητα καμιά απόλυση στο δημόσιο. 
3. Πλήρης κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων σε παιδεία, υγεία, και αξιοπρεπή διαβίωη. 
4. Πλήρης κάλυψη των οικονομικών του ΤΕΕ από το δημόσιο μετά την κατάργηση των πόρων του. 
Ο Σύλλογος των Εργαζομένων του ΤΕΕ κάνει επίσης γνωστό ότι παράλληλα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Π.Ο.Σ.ΕΥ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, η οποία οργανώνει για σήμερα νέα 24ωρη απεργία και στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, η οποία πραγματοποιεί την Πέμπτη στάση εργασίας, κατά της εφαρμογής τού μέτρου τής διαθεσιμότητας, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη τού ωραρίου. Την ίδια ημέρα, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου