Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τάδε έφη Αντώνης Μανιτάκης

Τότε: Αντώνης Μανιτάκης, περιοδικό "Ο Πολίτης", τχ 1, Μάης 1976, σελ. 10-11
 
«Οι πρόσφατες απεργίες που ξέσπασαν στη χώρα μας βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια σχετικά νέα κατάσταση. Πλάι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας και στην αποφασιστικότητα της Αστυνομίας προστέθηκε και μια καλά "στημένη" απεργοσπαστική κίνηση [...] Στη σημερινή φάση ανάπτυξης του καπιταλιστικού συστήματος, η ελευθερία της εργασίας ρυθμίζει σχέσεις αποστεωμένες και τυπικές. Δεν αφορά τόσο την ελευθερία του ατόμου όσο την ελευθερία του Κεφαλαίου να παράγεται και να αναπαράγεται. Και όσοι εξακολουθούν να την επικαλούνται για να διαφυλάξουν, όπως λεν, την αξιοπρέπεια του ατόμου, μεταβάλλονται συνειδητά ή ασυνείδητα σε προστάτες της αξιοπρέπειας του κεφαλαίου [...] Η εργοδοσία και οι απεργοσπάστες είναι εκείνοι που παρεμποδίζουν παράνομα την ακώλυτη άσκηση του δικαιώματος της απεργίας, και δεν είναι οι απεργοί εκείνοι που προσβάλλουν την ελευθερία της εργασίας. Όταν επομένως η πολιτική εξουσία τάσσεται ανεπιφύλακτα, στο όνομα της ελευθερίας της εργασίας, με το μέρος της εργοδοσίας, το εργατικό κίνημα νομιμοποιείται να προασπίσει τα κατακτημένα "κοινωνικά του δικαιώματα" προτάσσοντας το Νόμο που υπηρετεί το δίκιο του εργάτη».

Σήμερα ο ίδιος απολύει χιλιάδες υπαλλήλων από τη μια και από την άλλη φροντίζει για τη σύζυγο Λοβέρδου: ygeianet.gr
 
Είκοσι έξι υπάλληλοι είναι η πρώτη «φουρνιά» που εμπίπτει στις διαδικασίες της διαθεσιμότητας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του οποίου προΐσταται ο... Αντώνης Μανιτάκης. Ανάμεσά τους και πολύτεκνοι. Μαθαίνουμε ότι ο κ. Μανιτάκης κάνει την αρχή βγάζοντας στη διαθεσιμότητα 13 από τους 26 υπαλλήλους. Μαθαίνουμε επίσης ότι στο υπουργείο διατυπώνονται ήδη πολλά παράπονα γιατί εξαιρέθηκε από την πρώτη «φουρνιά» των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων, και υπάλληλος η οποία διορίστηκε το 2010 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά δεν υπηρέτησε σε αυτό ούτε μία μέρα γιατί αμέσως αποσπάστηκε στο γραφείο του συζύγου της, ο οποίος διετέλεσε υπουργός στο παρελθόν και τώρα προσπαθεί να ηγηθεί κίνησης στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Οι συνάδελφοι της στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι η εν λόγω κυρία, η οποία, εκτός από υπάλληλος δηλώνει και αγιογράφος, πήρε πρώτα το εφάπαξ φεύγοντας από την προηγούμενη δουλειά της. Μπήκε χωρίς διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2010, ως υπάλληλος με σύμβαση αορίστου χρόνου σε προσωποπαγή θέση, με απόφαση των κ.κ. Γ. Ντόλιου, Φ. Σαχινίδη και Δ. Ρέππα και αμέσως αποσπάστηκε στο πολιτικό γραφείο του άνδρα της. Η απορία των υπαλλήλων είναι αν θα βρίσκεται στη δεύτερη δόση των υπαλλήλων που θα τεθούν διαθεσιμότητα ή εξαιρείται επειδή είναι αποσπασμένη στο γραφείο του άντρα της.

2 σχόλια: