Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση

Αναρτούμε Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Υπαλλήλων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων (Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ.), για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Θέμα: Δελτίο Τύπου για Δανειακή Σύμβαση

Και επειδή σίμωνε η μέρα που το Γένος είχε συνήθειο να γιορτάζει τον άλλο Σηκωμό, τη μέρα πάλι εκείνη ορίσανε για την Έξοδο. Και νωρίς εβγήκανε κατά μπροστά στον ήλιο, με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβία σα σημαία, οι νέοι με τα πρησμένα ποδιά που τους έλεγαν αλήτες. Και ακολουθούσανε άντρες πολλοί, και γυναίκες, και λαβωμένοι με τον επίδεσμο και τα δεκανίκια. Όπου έβλεπες άξαφνα στην όψη τους τόσες χαρακιές, που 'λεγες είχανε περάσει μέρες πολλές μέσα σε λιγνή ώρα.
Απόσπασμα από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη”

Σήμερα , Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 κατατίθεται στη Βουλή η νέα δανειακή Σύμβαση και ψηφίζεται στην Ολομέλεια της, με τις γνωστές «δημοκρατικές» διαδικασίες του κατεπείγοντος, από το μόρφωμα της αορίστου χρόνου συγκυβέρνησης, των δύο πάλαι ποτέ «μεγάλων» κομμάτων και του τραπεζίτη πρωθυπουργού.

Μία δανειακή σύμβαση η οποία είναι συνυφασμένη απόλυτα με την πολιτική των μνημονίων που οδηγεί τους εργαζομένους και τον λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Μια σύμβαση, που μεταξύ των άλλων προβλέπει την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, ενώ το δίκαιο που θα διέπει τα δάνεια θα είναι το αγγλικό και τα δικαστήρια που θα παρέμβουν σε τυχόν διαμάχες της Ελλάδας με τους πιστωτές της θα είναι αυτά του Λουξεμβούργου.

Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, με τις εντολές της τρόικας ετοιμάζει το έδαφος για απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο δημόσιο, νέες μειώσεις των αποδοχών και σταδιακή περικοπή του εφάπαξ, περαιτέρω συρρίκνωση των όποιων κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει ,την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα (με άμεσα και ήδη ορατά αποτελέσματα την εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την γιγάντωση της ανεργίας και της φτώχειας).

Πόσα άλλα μνημόνια θα χρειαστούν για την «σωτηρία» της χώρας; Πώς θα μας σώσουν οι ίδιοι που μας έφεραν εδώ; Πόσες ακόμη θυσίες θα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών (ντόπιων και ξένων); Πόσο ακόμη πρέπει να πετσοκόψουν τους «παχυλούς» μισθούς των 400 και 500 Ευρώ για να «γλιτώσει» η χώρα από την χρεοκοπία;

Η εφαρμογή της «μνημονιακής» πολιτικής είναι συνυφασμένη με την άγρια καταστολή, γι ‘αυτό λοιπόν είναι σκόπιμο να μην ξεχνάμε ότι σαν αύριο 21 Μαρτίου έχουμε την «επέτειο» της βάρβαρης και αναίτιας επίθεσης «επίλεκτων» ανδρών των ΜΑΤ στον δημοκρατικό λαό της Ερμούπολης που βγήκε στην πλατεία Μιαούλη να διαδηλώσει κατά της φιέστας που προσπάθησε να διοργανώσει η πρώτη κυβέρνηση του «μνημονίου».

Η αυθόρμητη αντίδραση αυτή του κόσμου της Σύρου επιβεβαιώθηκε απόλυτα. Ένα χρόνο μετά η ίδια πολιτική εφαρμόζεται με την ίδια αμείωτη ένταση και σκληρότητα… Φτάνει πια..

Τις μέρες αυτές, θυμόμαστε επίσης και ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την Επανάσταση του 1821, επανάσταση των απλών ανθρώπων για ελευθερία, αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Με την ευκαιρία αυτή καλούμε τους συναδέλφους, να δώσουν πραγματικό νόημα στον εορτασμό, γυρίζοντας την πλάτη σε όλους αυτούς που με την πολιτική τους εγκαθιστούν τον εργασιακό μεσαίωνα, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές της χώρας, περιφρονούν το σύνταγμα και τη δημοκρατία.

Ας είναι η μέρα αυτή η απαρχή βαθιάς περισυλλογής κοινωνικής ζύμωσης και νέων νικηφόρων αγώνων .

  • Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση
  • Ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής τους
  • Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους. Μισθοί που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία
  • Δικαιοσύνη
  • Δημοκρατία, ανεξαρτησία


Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου