Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η ΤτΕ κουρεύει ποσά καταθέσεων και του ΤΕΕ?

Μπήκαν και οι λογαριασμοί του ΤΕΕ (κεντρικά και περιφερειακά) στην Τράπεζα της Ελλάδος στο κούρεμα (όπως και του ΤΣΜΕΔΕ και των άλλων ταμείων) για αυτό και δεν τους δίνουν extrait? Είναι προφανές ότι πέρα από τις νομικές ευθύνες, οι πολιτικές ευθύνες και τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι τεράστια.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Οι άθλιες μεθοδεύσεις εις βάρος του κλάδου μας από την Τράπεζα Ελλάδος και των εντολοδόχων της τρόικας συνεχίζονται  και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Χθες (Παρασκευή 16.3.12) σε επίσκεψή μου στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου το ΤΕΕ τηρεί υποχρεωτικά τα διαθέσιμά του, ενημερώθηκα ότι  κατόπιν επείγουσας εντολής της Κεντρικής Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μεταφορά ποσών από τον λογαριασμό που κατατίθενται τα έσοδα του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου  στο λογαριασμό κίνησης ο οποίος χρησιμοποιείται για την κάλυψη των τρεχουσών δαπανών.

Αυτό πρακτικώς σημαίνει ότι μέχρι νεωτέρας και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση,  αδυνατούμε  να κάνουμε  οποιαδήποτε πληρωμή!!!

Στην συνέχεια  όταν ζήτησα να έχω αντίγραφο των extrait της κίνησης των λογαριασμών του ΤΕΕ, ενημερώθηκα ότι αυτό δεν ήταν δυνατό διότι σύμφωνα με άλλο έγγραφο της Κεντρικής Διοίκησης της Τράπεζας Ελλάδας δόθηκε εντολή σε όλα τα καταστήματα για «αναστολή χορήγησης βεβαιώσεων υπολοίπου λογαριασμών και κινήσεων-extrait των λογαριασμών»!!!!
Όταν η Τράπεζα της Ελλάδος χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση, δεσμεύει την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών και παράλληλα αρνείται να χορηγήσει στοιχεία για το υπόλοιπο και την κίνηση αυτών, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα!!
Το μεσημέρι, ως πρώτη κίνηση αντίδρασης στα παραπάνω,   σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο του ΤΕΕ , κατατέθηκε αίτημα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου  προκειμένου να δοθεί εισαγγελική παραγγελία για την χορήγηση  από την Τράπεζα Ελλάδος στο ΤΕΕ των κινήσεων των λογαριασμών του.
Για περισσότερη ενημέρωση μπορείτε να διαβάσετε το επισυναπτόμενο άρθρο - παρέμβαση επί του θέματος
Η αντίσταση και προσπάθεια για ανατροπή των πολιτικών που μας οδηγούν στην εξαθλίωση είναι μονόδρομος.
Για οτιδήποτε νεώτερο θα έχετε ενημέρωση.
Ιάκωβος Γρύλλης
Πρόεδρος ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου