Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Νέο Βατοπέδι στην Πεντέλη

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΠΕΝΤΕΛΗ :
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 
¨Ολοι την Πέμπτη 22/3 στις 6μμ, έξω από την Βουλή.

Η πεντέλη, όπως και το ελληνικό  Α Ξ Ι Ο Π Ο Ι Ο Υ Ν Τ Α Ι

αντί γίνει πάλι ο πνεύμονας πρασίνου για το λεκανοπέδιο, "αξιοποιείται" και "φυτεύεται"
- με  φ ω τ ο β ο λ τ α ϊ κ ά
- με "αξιοιποίηση" από  α ρ χ ι ε π ι σ κ ο π ή  δασικών  εκτάσεων που δεν τις ανήκουν
- με αποχαρακτηρισμό  δ η μ ο σ ί ω ν  δασικών εκτάσεων

αλληλέγγυες δράσεις από τις όμορες συνελεύσεις του  π ε ν τ ε λ ι κ ο ύ

Απόλυτη αναλγησία του Υπουργού Περιβάλλοντος με την ανοχή Βενιζέλου Σαμαρά
Δημιουργούν νέο Βατοπέδι στην Πεντέλη με την κατάθεση τροπολογίας ντροπής - ταφόπλακας για το Πεντελικό που παραχωρούν στην εκκλησία 23.000 στρέμματα αναδασωτέας και προστατευόμενης περιοχής για να κάνει φωτοβολταϊκό πάρκο!!
Ένα βήμα εμπρός ήταν πάλι η συντονιστική μας επιτροπή που ανακάλυψε το θέμα και ενημέρωσε άμεσα τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ κ. Γιώργο Πατούλη.

Τροπολογία ντροπής, τροπολογία ταφόπλακα στο Πεντελικό κατέθεσε ο ανάλγητος Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή με την ανοχή των κ.κ. Βενιζέλου και Σαμαρά.
Στην τροπολογία που κατατέθηκε με άκρα μυστικότητα, προβλέπεται η παραχώρηση στην Εκκλησία έκτασης 23.000 στρεμμάτων στο Πεντελικό, μέσα στη ζώνης προστασίας του Πεντελικού και μάλιστα σε περιοχή που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα!!, για να αναπτύξει φωτοβολταϊκό πάρκο και να έχει έσοδα ώστε με αυτά να προωθήσει το «φιλανθρωπικό της έργο».
Πρώτοι που ανακάλυψαν την κατάθεση της τροπολογίας την Κυριακή 18 Μαρτίου το βράδυ, ήταν μέλη της συντονιστικής μας επιτροπής, τα οποία και ενημέρωσαν αμέσως τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ κ. Γιώργο Πατούλη.
Είναι η απόλυτη ΝΤΡΟΠΗ για τον υπουργό που κατέθεσε την τροπολογία ταφόπλακα στο Πεντελικό. Αποτελεί σκάνδαλο πρώτης γραμμής, αποτελεί το Βατοπέδι του Πεντελικού, αποτελεί σκάνδαλο με οικονομικές προεκτάσεις.
Εγείρονται πλέον τεράστια ηθικά ζητήματα για τα δύο μεγάλα κόμματα , τους αρχηγούς τους και τους Βουλευτές τη Β Αθηνών που θα τολμήσουν να μην αντιδράσουν στην προσπάθεια εμπορευματοποίησης του Πεντελικού. Πιο συγκεκριμένα:
  • Αφού τα δύο μεγάλα κόμματα και οι αρχηγοί τους, τόσο πολύ θέλουν να συνδράμουν το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, γιατί δεν της παραχωρούν έκταση που δεν είναι δασική, ή αναδασωτέα, ή δεν είναι εντός ζώνης προστασίας περιβάλλοντος σε κάποιο άλλο σημείο της χώρας, το οποίο μάλιστα μπορεί να έχει καλύτερη ενεργειακή απόδοση;
  • Τι μήνυμα στέλνουν στην κοινωνία; Ότι μπορούν να καούν εκτάσεις και μετά από 2 χρόνια να αγνοείται η αναδάσωση που πρέπει να γίνει σε αυτές και να στήνονται φωτοβολταϊκά πάρκα με μοναδικό όφελος το κέρδος;
  • Δεν αντιλαμβάνονται ότι δημιουργούν κακό προηγούμενο που ανατρέπει πλήρως τη δασική νομοθεσία και τα προεδρικά διατάγματα προστασίας περιοχών φυσικού κάλλους και ορεινών όγκων σε όλη την Ελλάδα;
  • Τελικά οι ψήφοι της εκκλησίας είναι σημαντικότερες για τα μεγάλα κόμματα και τους Βουλευτές τους από ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής;
Καλούμε όλους τους Βουλευτές της Β Αθηνών να αντιδράσουν και να μην περάσει νύχτα από μια Βουλή που σε λίγες μέρες διαλύεται το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό και οικονομικό σκάνδαλο που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.
Τέλος μεγάλες οι ευθύνες και του κ. Στεργίου. Η τροπολογία που κατατέθηκα στη Βουλή αναφέρεται σε τοπογραφικό που ορίζει την περιοχή και υπήρχε από το Μάιο, ενώ ο κ. Στεργίου από τον Ιούνιο έκανε ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο. Τελικά η παρελκυστική πολιτική του απέδωσε καρπούς διότι έδωσε στην εκκλησία και στα μεγάλα συμφέροντα να οργανωθούν. Αλλά με τον κ. Στεργίου θα ασχοληθούμε αργότερα. Τώρα προέχει η μάχη να αποτραπεί το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα, να αποτραπεί ένα νέο Βατοπέδι στην Πεντέλη.
Εμείς ως συντονιστική επιτροπή αγώνα κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό, πλέον θα δώσουμε τη μάχη αυτή στο πεζοδρόμιο μαζί με τους πολίτες, στη Βουλή και σε όποιο πεδίο χρειαστεί προκειμένου να αποτρέψουμε την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και τη μετατροπή του Πεντελικού σε βιομηχανικό πάρκο.
Είμαστε σίγουροι ότι τη μάχη αυτή θα την κερδίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου