Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τα δημόσια έργα του μέλλοντος

Έτσι πρέπει να γίνονται τα δημόσια έργα. Η φωτογραφία από τη Villa Amalias, κατάληψη στέγης από τις παλαιότερες στην Αθήνα που μετράει ήδη 22 χρόνια ζωής. Ο Δήμος της ΑΘήνας την έχει στοχοποιήσει, όπως και ότι αντιστέκεται (Δημοτική Αγορά Κυψέλης και άλλους αυτοοργανωμένους χώρους).

Η VILLA AMALIAS ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 17 ΧΡΟΝΙΑ.
Ο δήμος τον οποίο εκπροσωπείτε έχει δώσει δείγματα γραφής (συνεργασία με νεοναζί, κυνήγι μεταναστών-μικροπωλητών, εκκενώσεις κτηρίων που κατοικούνται από αστέγους).
Και εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Αυτά τα 22 χρόνια ο χώρος λειτουργεί ως ανοιχτός κοινωνικός χώρος, με πλήθος εκδηλώσεων (συναυλίες, εκθέσεις, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, συζητήσεις, μαθήματα αυτομόρφωσης) και επίσης στεγάζεται και μέρος των καταληψιών.
Όλα αυτά τα χρόνια η λειτουργία, η συντήρηση και η αναπαλαίωση του κτιρίου γίνεται από τη συνέλευση της κατάληψης με πόρους αποκλειστικά δικούς μας και των συντρόφων μας.
Στα 22 αυτά χρόνια έχουν περάσει και συμμετάσχει στις δραστηριότητες του κτηρίου χιλιάδες άνθρωποι. Δεν είμαστε άγνωστοι, εμείς είμαστε. Τη μήνυση θέλετε να την κάνετε σε εμάς!
Τόσα χρόνια παρακολουθούμε τις προσπάθειες είτε του ΟΣΚ, είτε του δήμου να μοσχοπουλήσουν το κτήριο σε διάφορους ιδιώτες για να εισπράξουνε τις μίζες –κάτι που γίνεται κατά κόρον στο κέντρο. Αποφάσεις για την έξωσή μας έχουν ξαναπαρθεί και έχουν πέσει στο κενό.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Κατάληψη Villa Amalias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου