Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αντιφασιστική συναυλία & πορεία

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

21 ΜΑΡΤΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ενοψει 21 Μαρτη (παγκοσμια μερα εναντια στο φασισμο) η αντιρατσιστικη πρωτοβουλια "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ" μαζι με συλλογους μεταναστων, σωματεια, οργανωσεις, συλλογικοτητες διοργανωνει συλλαλητηριο-πορεια-συναυλια το Σαββατο στις 24 Μαρτη, ωρα 15:00 στην πλατεια κοτζια.
Επισης καλει σε αντιφασιστικη κινητοποιηση την Τριτη 20 Μαρτη στα δικαστηρια-Ευελπιδων ωρα 09:00 για την καταδικη των μαχαιροβγαλτων νεοναζι του Αγ. Παντελεημονα.
Η Τετάρτη 21η Μάρτη 2012 είναι η Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού. Την ώρα των πιο σκληρών μνημονιακών μέτρων βαρβαρότητας που πλήττουν κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και νέο, άντρες και γυναίκες, ντόπιους και μετανάστες, η μέρα αυτή τονίζει την ανάγκη και τη δυνατότητα αντίστασης, αλληλεγγύης και κοινής δράσης. Μαζί με τους μετανάστες-ριες και πρόσφυγες συναδέλφους, συμμαθητές, συμφοιτητές και γείτονες της διπλανής πόρτας.
Τη στιγμή που επιχειρείται από κυβερνητικούς ιθύνοντες και ακροδεξιές/φασιστικές οργανώσεις να παρουσιαστούν οι μετανάστες ως πρόβλημα για πολλά από τα δεινά μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους. Καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, τις οργανώσεις δικαιωμάτων, τις μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, τα συνδικάτα, τις λαϊκές συνελεύσεις και κάθε τοπική συλλογικότητα αντίστασης και αλληλεγγύης, σε ένα τετραήμερο κινητοποιήσεων και δράσεων ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία από τις 20 ως τις 24 Μάρτη 2012. Για να μην ξαναζωντανέψουν οι μαύρες μέρες του ναζισμού και του φασισμού στη χώρα μας. Για ίσα δικαιώματα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και για καλύτερη ζωή για όλους και όλες.

Δηλώνουμε πως οι φράχτες στον Έβρο, τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και οι απελάσεις, οι «σκούπες» στο κέντρο της Αθήνας με στόχο ντόπιους-ες και μετανάστες-ριες αστέγους και άπορους, είναι όχι μόνο μέτρα απάνθρωπα και αντιδημοκρατικά, αλλά και δεν πρόκειται να λύσουν τα εκρηκτικά προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας που έσπειραν τα μνημόνια της κυβέρνησης και της τρόικας. Δεν θα περιορίσουν την εγκληματικότητα που οφείλεται στην ολοένα εντεινόμενη εξαθλίωση. Αντίθετα συντείνουν στην περιθωριοποίηση πλατιών λαϊκών στρωμάτων και πετούν στα αζήτητα -μαζί με τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στη δεινότερη θέση- τεράστια κονδύλια του πιο κουτσουρεμένου προϋπολογισμού των τελευταίων δεκαετιών. Καθημερινά, ο ρατσισμός κατακλύζει τις κυβερνητικές δηλώσεις και τα ΜΜΕ, χιλιάδες μετανάστες και μετανάστριες απο-νομιμοποιούνται και ωθούνται στην γκρίζα ζώνη της κοινωνίας, ο νόμος για την ιθαγένεια των παιδιών «δεύτερης γενιάς μεταναστών» παραμένει ανενεργός και κινδυνεύει με απόρριψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας και χιλιάδες μετανάστριες εξωθούνται στην πορνεία προς τέρψιν των κατά τα άλλα «οικογενειαρχών» πελατών και τον πλουτισμό των κυκλωμάτων μαστροπείας. Την ίδια ώρα που τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας κλείνουν το ένα μετά το άλλο, εργαζόμενοι απολύονται, οι μισθοί και οι συντάξεις μας μετατρέπονται σε φιλανθρωπικά επιδόματα.
Απέναντι στις επιθέσεις ναζιστικών συμμοριών σε μετανάστες, πρόσφυγες και ντόπιους που δεν ταιριάζουν με τα «άρια πρότυπά» τους, δηλώνουμε πως οι νοσταλγοί της Χούντας και του Χίτλερ δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Δεν ξεχνούμε τις καταστροφές που έφερε στην Ευρώπη ο ρατσισμός και φασισμός του Χίτλερ. Δεν ξεχνούμε τον πόλεμο, την τραγωδία της Ελλάδας, όπως και πολλών άλλων χωρών της Ευρώπης, στη διάρκεια της Κατοχής. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τη διάλυση των φασιστικών οργανώσεων που επιχειρούν να μετατρέψουν τα σχολεία και τις γειτονιές μας σε τόπους ρατσιστικού και φασιστικού μίσους και να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή.
Για όλους αυτούς τους λόγους, συνδιοργανώνουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις, δράσεις και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα καλούμε ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους, ανέργους, μαθητές και φοιτητές να συμμετάσχουν:
  • Το Σάββατο 24 Μάρτη, στις 3 μ.μ. στη Συγκέντρωση και τη Συναυλία που θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) και την πορεία που θα ακολουθήσει ως στη Βουλή.
  • Την Τρίτη 20 Μάρτη, στις 9 π.μ. σε Αντιφασιστική Συγκέντρωση στα δικαστήρια της «Ευελπίδων» για να καταδικαστούν οι ένοχοι των δολοφονικών επιθέσεων στον Άγιο Παντελεήμονα.
Την Τετάρτη 21 Μάρτη, καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλης της χώρας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται σε πολλά σχολεία με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΡΙΩΝ - ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Μεταναστευτικές, Αντιρατσιστικές και Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Σωματεία και Λαϊκές Συνελεύσεις
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή/καλούν/στηρίζουν στις κινητοποιήσεις της 21ης Μάρτη:
Πολιτιστικός Σύλλογος Κούρδων, Κοινότητα Γουϊνέας, Αφγανική Κοινότητα, Μαροκινή Κοινότητα, Σύλλογος Μεταναστών Εργατών 25 Γενάρη (πρώην απεργοί πείνας), Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας - Κουρδιστάν (ΚΑΠΑ), ASANTE, Action Congo, ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - KASAPI HELLAS
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό", Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων
Μέλη Λαϊκών Συνελεύσεων και τοπικών επιτροπών από τις περιοχές Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αμπελοκήπων, Ζωγράφου, Αιγάλεω και Πλατείας Βικτωρίας, το Δικτυο Κοινωνικης Αλληλεγγύης Εξαρχείων-Νεάπολης-Μουσείου (ΔΙ.Κ.Α.ΕΞ), η Κίνηση Κατοίκων 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας, η Δημοτική Κίνηση Αθήνας "Ανοιχτή Πόλη".
Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ΕΛΜΕ Λιοσίων-Φυλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου