Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Λοβέρδος αντικατέστησε τον Πάγκαλο?

Αναδημοσιεύουμε μια σειρά συνδέσμων σε άρθρα και σχόλια για το πρόσφατο φασίζων παραλήρημα του Λοβέρδου. Ζήλεψε τη δόξα του Πάγκαλου, ή απλά άλλαξε ο καταμερισμός εργασίας στην κυβέρνηση?

1. Τι διαφορά έχουν οι δύο φράσεις ? από το Greek Rider
Πολύ πιθανή δήλωση Ναζιστή στην Γερμανία 3 χρόνια μετά το κραχ του 1929 εν μέσω τεράστιας ανεργίας και φτώχειας:
"Το ένα εκατομμύριο Εβραίων που ταλαιπωρούν τα δέκα εκατομμύρια της Βαυαρίας, με τη βεβαιότητα ότι κανείς δεν θα τους πειράξει όσο ζούνε, μας έφτασαν εδώ που φτάσαμε".

Δήλωση δημοκράτη-σοσιαλιστή υπουργού 3 χρόνια μετά το κραχ του 2008 εν μέσω τεράστιας ανεργίας και φτώχειας:
"Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν τα δέκα, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που φτάσαμε".

3. Ο Λοβέρδος, το χάος και το τουμπεκί... από το Ποντίκι
"Ο Ανδρέας Λοβέρδος ομολογουμένως δεν έχει τη χάρη του Θόδωρου Πάγκαλου. Ο αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και... συναντιπρόεδρος του Βενιζέλου είναι ένας αυθεντικός μαιτρ της πολιτικής προβοκάτσιας, ο οποίος, με τη σιγουριά του ανυπέρβλητου, απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο των εμπρηστικών του παρεμβάσεων και των όσων τις ακολουθούν. Του Λοβέρδου του βγαίνει κάτι στριμόκωλο, μελοδραματικό και γκρινιάρικο. Είναι μία κλάση κάτω.

Βεβαίως ο Λοβέρδος είπε κάτι πολύ χειρότεροαπό τον Πάγκαλο: ότι «Πρώτη γραμμή Μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το ισχύον Σύνταγμα. Εκεί στηρίχθηκε η γραφειοκρατία». Και, αφού θεωρεί «εχθρούς τους γραφειοκράτες», τότε και το Σύνταγμα είναι εχθρός του.".....
4. ΓΙΑΒΟΛ, ΧΕΡ ΦΟΝ ΛΟΒΕΡ … από το Blog της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών - Α.Ρ.Σ.Ι. 8-9-11
Φασιστικό παραλήρημα από το «αγαπημένο παιδί» της τρόϊκας....

5. Λοβερδισμός, το ανώτατο στάδιο του αριβισμού από το Antistachef


6. Κοινωνική Αλληλλεγύη από το Radical Desire

Βλέπεις αυτή τη φωτογραφία απ' το σάιτ του Ανδρέα και ξεχειλίζεις ολόκληρος από το συναίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Τα μανικετόκουμπα; Καθαρή κοινωνική αλληλεγγύη. Το στυλό; Καλά, και πολύ κοινωνική αλληλεγγύη. Το ρολογάκι, η γραβατούλα, ο εσπρέσσο; Τίγκα στην κοινωνική αλληλεγγύη. Η υπογραφούλα, με τα τσαλίμια της και τα στρογγυλέματά της, σαν σε αρωματισμένο με κολώνια ερωτικό γράμμα γραμμένο σε σένα, μόνο σε σένα καρντιά μου; 100% πούρα κοινωνική αλληλεγγύη. Ο συνδυασμός του πράσινου που ξεθωριάζει καθώς πας πάνω δεξιά (τυχαίο; δεν νομίζω) και του soft focus της φωτό, αισθητικής κάτι μεταξύ πορνοπεριοδικού αξιώσεων και αμερικανικού πολυτελούς καταλόγου για κατ' οίκον παράδοσην σε μετρίου ευφυίας homo yappius; Ανόθευτη, παρθένος κοινωνική αλληλεγγύη. Με τόση κοινωνική αλληλεγγύη, δικαιούται ο άνθρωπος να γαμήσει και λίγο. Διότι ο Λοβέρδος θέλει να γαμήσει. Γουστάρει ρε παιδί μου. Του σηκώνεται. Βλέπει δημόσιο και του γυρνάει το μάτι. Βλέπει εσένα με τους λεκέδες ιδρώτα κάτω απ' την αμασχάλη και την νάιλον απ' τη λαϊκή, που την κοπάνησες αλήτη απ' το γραφείο για να πάρεις ντομάτες και κρεμμύδια, και τρελαίνεται ρε παιδί μου ο άνθρωπος, πριαπισμός τον πιάνει. "Ποιος είστε εσείς κύριε", "ποια είστε εσείς κυρία μου", σου λέει, "που συμπεριφέρεστε στην κοινωνία σαν να είστε αφέντες, αντί να κοιτάτε εμάς, τους σεμνούς και ταπεινούς υπηρέτες του λαϊκού συμφέροντος και να παραδειγματίζεστε;" Από αυτό την έπαθε την οξεία Παγκαλίαση με οτιδήποτε δημόσιο ο Λοβέρδος. Απ' την πολύ κοινωνική αλληλεγγύη που έβγαζε τόσα χρόνια. Σπύριασε ρε παιδί μου ο άνθρωπος. Overdose κανονικό. Αλλά εσείς πού να νιώσετε, άνιωθοι. Μόνο τα εκκαθαριστικά κοιτάτε και τους λογαριασμούς. Αναίσθητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου