Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Αναρτούμε ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ για τις εξελίξεις του μισθολογίου. Όταν τους τα λέγαμε στο πρόσφατο συνέδριο, έκαναν ότι δεν άκουγαν και απέρριπταν οποιαδήποτε κινητοποίηση. Να δούμε τώρα που θα καταργηθεί το ειδικό επίδομα αντιστάθμισης των μηχανικών (7%ο) τι θα κάνουν.

Αθήνα, 7 / 9 /2011

Αρ. Πρωτ. : 6220


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μετά και τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, έπεσαν πλήρως οι μάσκες.

Τα νέα ανάλγητα μέτρα της Κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με την Τρόϊκα, για την εξυπηρέτηση των αδηφάγων τοκογλυφικών συμφερόντων ξένων και ντόπιων τραπεζικών και χρηματιστικών κύκλων καθώς και της οικονομικής ολιγαρχίας, επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους :

α) νέα πιο σκληρή περικοπή των αποδοχών μας, με την κατάργηση των επιδομάτων.

β) παραπέρα συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα με καταργήσεις - συγχωνεύσεις υπηρεσιών.

γ) διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας, προθάλαμο μαζικών απολύσεων.

δ) θεσμοθέτηση του κρατικού υπαλλήλου, που με συνοπτικές, ανεξέλεγκτες και αδιαφανείς διαδικασίες θα μετακινείται οπουδήποτε στο Δημόσιο.

ε) κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης και σύνδεση με το βαθμολόγιο, με συνέπεια το πάγωμα των όποιων ελάχιστων αποδοχών για πολλά χρόνια για την μεγάλη πλειοψηφία των Δ.Υ. που δεν θα κρίνονται "παραγωγικοί" και θα καθηλώνονται βαθμολογικά.

Τέλος οφείλουμε να καταγράψουμε τη νέα καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων της τάξης του 20% δηλ. 5 δισ. ευρώ. Η τελευταία αυτή ληστεία που δίνει χαριστική βολή στην βιωσιμότητα των ταμείων, συνδέεται με τη διαδικασία "κουρέματος" των ομολόγων τους στην οποία εξαναγκάζονται από την Κυβέρνηση να συμμετάσχουν, παρά τις αντίθετες κατά το παρελθόν εξαγγελίες. Για το ΤΣΜΕΔΕ, η παραπάνω εξέλιξη σημαίνει απώλεια των αποθεματικών του κατά 500-600 εκ. €, που αθροιζόμενα με την οφειλή του Δημοσίου από το 1993 μέχρι σήμερα που είναι επίσης 500-600 εκ. €, δημιουργεί απώλεια του ενός τρίτου των αποθεματικών του.

Καλούμε όλους τους Μηχανικούς του Δημοσίου, που με τα μέτρα της Κυβέρνησης σπρώχνονται μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στην εργασιακή ανασφάλεια, στην φτώχια και την κοινωνική εξαθλίωση, να συσπειρωθούν στις Α΄βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ, να συμμετέχουν κατ΄ αρχάς μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Δ.Ε.Θ. στις 10 Σεπτέμβρη από τα συνδικάτα και στη συνέχεια στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που θα οργανώσει η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και το Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, προκειμένου να ανατρέψουμε αυτή την καταδικαστική για τους εργαζόμενους ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική Κυβέρνησης και δανειστών.

Καλούμε τέλος την ΑΔΕΔΥ, συνειδητοποιώντας τις ιστορικές της ευθύνες, να αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες και να οργανώσει άμεσα την αγωνιστική αντίσταση των εργαζομένων του Δημοσίου, που να αντιστοιχίζεται στην κατάσταση που βιώνουμε.

5 σχόλια:

  1. Και τώρα που θα διαβάσει ο κλασσικός ΠΑΣΟΚος Υπουργός την ανακοίνωση του σωματείου των 12000 μηχανικών από τους οποίους πατάνε στις εκλογές του σωματείου 5000, στη γενική συνέλευση 400, στις πορείες 100, και στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις 20, και ουσιαστική συνεισφορά έχουν μόνο 5-6, ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, θα φοβηθεί ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ και θα κλάσει μέντες ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ... Και θα κάνει πίσω. Μην γελιόμαστε παιδιά.. Δεν υπάρχει δυνατότης αντίδρασης.

    Χωρίς αυγά δεν γίνεται ομελέτα. Και χωρίς ενεργά μέλη δεν υπάρχουν σωματεία.

    Σας τα έχω γράψει και άλλοτε. Από τους εργατοπατέρες που κακόμαθαν την βάση να τα περιμένει ΟΛΑ απο αυτούς για να τις πουλάνε εκδουλεύσεις και τώρα που την χρειάζονται δεν υπάρχει, μην περιμένετε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως. Από κάτω από την βάση δεν υπάρχει τίποτα. Το απόλυτιο κενό. Ένα μάτσο ζόμπι. Οπότε κοιτάτε και μην φωνάζετε. Σάλιο χαλάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς πάλι εκτιμούμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες συναδέλφων που ζούνε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά τους που θα μπορούσαν να αγκαλιάσουν το σωματείο, να το πάρουν πάνω τους, να βάλουν πλάτη. Για μια σειρά λόγους οι περισσότεροι ιδιωτεύουν ή εκχωρούν. Αν και σίγουρα έχει μεγάλες ευθύνες και ο απλός εργαζόμενος (που δε συμμετέχει ή αναθέτει ή ακόμα χειρότερα κουτσοβολεύεται από το δικομματικό συρφετό) η μεγάλη ευθύνη ανήκει στις πλειοψηφίες που διοικούν το σωματείο και "εκπαίδευσαν" ή ενίσχυσαν τέτοιες συμπεριφορές.
    Αλλά στις εποχές που ζούμε τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Από κάτω από την βάση δεν υπάρχει τίποτα. Το απόλυτιο κενό. Ένα μάτσο ζόμπι. Οπότε κοιτάτε και μην φωνάζετε. Σάλιο χαλάτε. "

    Μα είναι δυνατόν ύστερα από ακραίο ανταγωνισμό και μέσα στο πανεπιστήμιο, όταν πρέπει μάλιστα ύστερα και να βγάλουμε λεφτά ως μηχανικοί σε καπιταλιστικό σύστημα να καταντάμε ζόμπι; Πέφτω απ' τα σύννεφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντομα στα σινεμά της γειτονίας σας : "Η επιστροφή των ζωντανών νεκρών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχικός Ανώνυμος (7/9 8:56)

    Τώρα που πήρε και τους ΧΑΔΑ η Εγνατία και με τα φωτισμένα μυαλά που κουβαλάνε οι ηγέτες της ΕΜΔΥΔΑΣ και τις φοβερές νεες ιδέες που έχουν, έχουμε να φάμε ένα τζιβί όλο δικό μας.

    Όσο για τα ζόμπι:

    Τα συγκεκριμένα όχι μόνο είναι χορτοφάγα, αλλά γοσυτάρουν και τα κιβούρια τους, οπότε μάλλον δεν θα κουνηθούν.. Άκου η επιστροφή χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή