Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Όχι στο Νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα και τις "περιβαλλοντικές" αδειοδοτήσεις

Αναδημοσιεύουμε μια σειρά συνδέσμων σε άρθρα για τα αυθαίρετα. "Σύμφωνα με νομικούς, τόσο η ρύθμιση Μπιρμπίλη για τους ημιυπαίθριους, όσο και τα σχέδια Παπακωνσταντίνου για τα αυθαίρετα, κινούνται εκτός των ορίων του συντάγματος, ωστόσο αυτό δε φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την κυβέρνηση, η οποία μπροστά στο αδιέξοδο της κατάρρευσης των εσόδων δε γνωρίζει φραγμούς και ετοιμάζεται να ανάψει το πράσινο φως για αναρίθμητες νέες γενιές αυθαιρέτων που θα οδηγήσουν σε πολεοδομική καταστροφή." «Δεν αλλάζει η ουσία με τις απαράδεκτες προσθήκες και τον προκλητικό τρόπο στη διαδικασία. Αντίθετα ευνοείτε το τουριστικό κεφάλαιο και τις καταπατήσεις του», ενώ «μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το ύψος στο χαράτσωμα». «Υποβαθμίζετε - τόνισε - την όποια περιβαλλοντική προστασία υπήρχε για να διασφαλιστούν πιο γρήγορες διαδικασίες στα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους να εκμεταλλευτούν και να κερδοφορήσουν από το φυσικό πλούτο της χώρας».
Κακαψηφίζει επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ το Ν/Σ για τα Αυθαίρετα

Όλη η Ελλάδα ένα «Τακτοποιημένο Αυθαίρετο»!

Νέο Πραξικόπημα «Τακτοποίησης» των Αυθαιρέτων για Άγρια Εισπρακτική Επιδρομή!

10 οικολογικές οργανώσεις: απογοητευτική η τακτοποίηση

Το ΤΕΕ από την άλλη αναθέτει και μάλιστα με κατεπείγουσα διαδικασία τη "Δημιουργία από το ΤΕΕ συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων των αυθαιρέτων και των οικονομικών υποχρεώσεων από τα Μέλη ΤΕΕ και Τεχνολόγους" (Ημερομηνία ενημέρωσης: 29-AUG-2011)
Πέρα από την απλόχερη συναίνεση του ΤΕΕ στο έγκλημα της "τακτοποίησης" αυθαιρέτων αναθέτει απευθείας την εκπόνηση λογισμικού για την υποστήριξη της διαδικασίας.

"Ο ασφυκτικός χρόνος υλοποίησης, ο οποίος δεν είναι ευθύνη του ΤΕΕ, και η απαιτούμενη υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία εμπίπτουν σύμφωνα με το Ν 2362/1995: ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ-ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΑΠΑΝΩΝ και την ΥΑ 35130/739/9.8.2010 (ΦΕΚ Β΄1291/11.8.2010) στην περίπτωση της απευθείας ανάθεσης. Η βάση επιλογής του επιστημονικού προσωπικού που θα χρησιμοποιηθεί είναι η εμπειρία τους από την δημιουργία του συστήματος αμοιβών μηχανικών και MyTEE και η εμπειρία τους σε εκτέλεση ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών ΔΙΑΣ, ΚΕΠΥΟ. Προτείνεται η απευθείας ανάθεση στο νόμιμο οικονομικό όριο των εξής υποσυστημάτων:

  • Υλοποίηση σχήματος βάσης δεδομένων - Δρ ΗΜ Α******** Κ*****
  • Ανάπτυξη εφαρμογής διαχείρισης με πιστοποίηση Μελών ΤΕΕ και Τεχνολόγων, Δρ. ΗΜ Σ**** Ε****
  • Αλγόριθμο υπολογισμού προστίμων αυθαιρέτων, Τεχνολόγος Πληροφορικής Λ***** Κ*****
  • Σύστημα προγραμματισμού και επιστροφής εισπράξεων προστίμων, Α****** & ******* ΟΕ με εμπειρία σε πληρωμές διαφόρων τελών ακινήτων μέσω ΔΙΑΣ, ΚΕΠΥΟ"

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου