Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ενημέρωση από το 14ο Συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Αναρτούμε τρία ψηφίσματα που κατέθεσε η συσπείρωση αριστερών μηχανικών, μαζί με άλλες αριστερές παρατάξεις, στο 14ο Συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, το οποίο έγινε στην Αθήνα στις 22-23-24/6/2011. Τα δύο πρώτα απορρίφθηκαν από τους συνέδρους της πλειοψηφίας η οποία στηρίζεται από ΠΑΣΚ-ΔΚΜ-Αγωνιστική Συνεργασία, ενώ το τρίτο υπερψηφίστηκε. Το πρώτο σε συνεργασία με συναδέλφους από τις Κυκλάδες έφερε στο συνέδριο την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του τοπικού Τμήματος για 48ωρες επαναλαμβανόμενες , το δεύτερο καλούσε σε αποχή από πράξεις εφαρμογής του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, ενώ το τρίτο από αυτά συνέδεσε έμπρακτα το Συνέδριο με τον αγωνιζόμενο λαό του Συντάγματος και διαβάστηκε ως ανακοίνωση από τη Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας χτες το βράδυ.

1. Το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ πιστεύει ότι η υπάρχουσα πολιτική συγκυρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο διεκδίκησης μόνο στενών κλαδικών ζητημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Ομοσπονδία θα έρθει σε επαφή με άλλες Ομοσπονδίες, για την οργάνωση κινητοποιήσεων και δράσεων ενιαίου χαρακτήρα αλλά κυρίως για την κήρυξη και οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΣΩ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ 48ΩΡΩΝ μέχρι την ανατροπή των μνημονίων και της κυβερνητικής πολιτικής.
Το 14ο Τακτικό Συνέδριο αποφασίζει ότι η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ξεκινά, ΜΕ 48ΩΡΕΣ επαναλαμβανόμενες, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

2.  Το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, εφαρμόζοντας στην πράξη την αντίθεση των μηχανικών του Δημοσίου στις επιταγές της ΕΕ, της τρόϊκας, της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης που ήδη τις εφαρμόζει, καθώς και σε αυτές που επιδιώκουν να νομοθετήσουν με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ την Αποχή των μηχανικών του Δημοσίου, μέχρις ότου αποσυρθούν τα αντιλαϊκά μέτρα από κάθε πράξη (εισήγηση, απόφαση κλπ) που προωθεί και υλοποιεί την καταστροφή της χώρας και του λαού και συγκεκριμένα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γης, τις συμβάσεις παραχώρησεςι & ΣΔΙΤ, τις αντισυνταγματικές "τακτοποιήσεις" αυθαιρέτων.

3. Το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποφάσιε σήμερα 23/6/2011 να διακόψει τις εργασίες του στις 9 μμ και κάλεσε όλους τους συνέδρους να βαδίσουν στην πλατεία Συντάγματος για να ανωθούν με τον αγωνιζόμενο λαό για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, με συνθήματα :
  • Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας
  • Αρνούμαστε να πληρώσουμε ένα χρέος που δε μας ανήκει
Φυσικά πολύ λίγοι από τους συνέδρους ακολούθησαν  (η πλειοψηφία φυσικά προτίμησε το γεύμα στο roof garden του ξενοδοχείου). Αργότερα θα αναρτήσουμε και φωτογραφίες από την παρέμβαση. Κατά τα λοιπά υπερψηφίστηκε ο απολογισμός της πλειοψηφίας, η συσπείρωση κατέθεσε το κείμενο της για πολιτική απόφαση αλλά πλειοψήφισε αυτό του 3παραταξιακού προεδρείου.
Όσον αφορά τις καταστατικές αλλαγές δεν καταφέραμε να εμποδίσουμε την παράταση της θητείας του ΔΣ της Ομοσπονδίας από διετή σε τριετή (για δύο μόνο ψήφους), απορρίφθηκαν οι προτάσεις μας για Απεργιακό Ταμείο και κάλυψη όλων των Συμβασιούχων, έγινε δεκτή μόνο η τροποποίηση μας για ασυμβίβαστο κατάληψης θέσης στα όργανα της Ομοσπονδίας και πολιτικής κρατικής θέσης (ΓΓ Υπουργείου, Διευθυντές Οργανισμών κλπ).
Όπως ακριβώς και πέρισυ (βλέπε σχετική μας πρόταση) το Σωματείο και το τριπαραταξιακό του Προεδρείο αποδείχθηκαν πολύ λίγοι για τις περιστάσεις και τις ανάγκες της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου