Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Απόφαση Γ.Σ. Τμήματος Κυκλάδων ΕΜΔΥΔΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ Ε.Μ.ΔΥ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, ΤΡΙΤΗ 14-06-2011
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ !
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Εμείς οι μισθωτοί μηχανικοί που εργαζόμαστε στο δημόσιο στις Κυκλάδες, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στην χώρα μας , αντιμετωπίζουμε τις βάρβαρες πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, του συνεχώς αναθεωρούμενου προς το αντιλαϊκότερο μνημονίου, που ρίχνουν στον καιάδα τα μισθολογικά, εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, προκειμένου να ξεπεραστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.
Τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα δεν απαντούν στο χρέος, δεν προέκυψαν από το πουθενά και έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Είναι συνέχεια προηγούμενων, που έπαιρναν σταδιακά αλλά σχεδιασμένα οι κυβερνήσεις υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ : Προσαρμογή στους κανόνες της Ε.Ε., βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας», ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας», «ορθολογικοποίηση» ( βλ. σφαγιασμός κοινωνικών δαπανών) κ.λ.π. Για το Δημόσιο η πλήρης παράδοση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων στο μεγάλο κεφάλαιο συνοδευόταν, όπως και σήμερα, από μέτρα για «να γίνει καλύτερη και παραγωγικότερη η δουλειά του Δημοσίου Υπαλλήλου» , πότε για ένα Δημόσιο «σύγχρονο και αποτελεσματικό» ή για ένα «κράτος επιτελικό» ή άλλοτε για ένα «κράτος στρατηγείο». Αποτέλεσμα πάντα το ίδιο: Δημόσια διοίκηση και κράτος όλο και πιο αντιλαϊκό, αντιδραστικό, πιο εχθρικό τόσο για τους εργαζόμενους σ’ αυτό, όσο και για τα λαϊκά στρώματα, αλλά φιλικό για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το κεφάλαιο συνολικά.


Οι εξελίξεις δείχνουν πως έρχονται και πολύ χειρότερα. Ο στημένος εκβιασμός για την 5η δόση του μνημονίου , η τρομοκρατία των εργαζομένων για να περάσει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» – λαιμητόμος εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, η συντονισμένη, ολομέτωπη, επίθεση κατά των Δημοσίων Υπαλλήλων δείχνουν το μέλλον. Ήδη το Σχέδιο Νόμου που ανακοινώθηκε στα Μ.Μ.Ε. για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, φέρνει έμμεσα άρση μονιμότητας καθώς δίνει τη δυνατότητα παύσης υπαλλήλου με «απλές ενδείξεις» ενοχής, αίροντας το «τεκμήριο της αθωότητας» που ισχύει για όλους τους Έλληνες πολίτες. Ένα Πειθαρχικό που δίνει υπερεξουσία στον Υπουργό Εσωτερικών θυμίζοντας ιδιαίτερες «σκοτινές» περιόδους της χώρας μας.
Η γκεμπελίστικου τύπου προπαγάνδα για δήθεν υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους έχει τριπλό στόχο : την σταθερή εργασία, την τιμή της εργατικής δύναμης και την προλείανση του εδάφους για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα την εναπομείνασας δημόσια περιουσίας. Τα Μέσα Ενημέρωσης των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων, αναπαράγουν κάθε είδους ψευτιά και συκοφαντία κατά των δημοσίων υπαλλήλων προετοιμάζοντας έτσι την κοινή γνώμη για τη ληστρική επιδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει ενάντια σε όλα τα δικαιώματά μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει έμπρακτα την πραγματική στόχευση του «Καλλικράτη» παραδίδοντας τα έργα της περιφέρειας στους ιδιώτες ( Βόρειο - Νότιο Αιγαίο, Δυτική Κεντρική Μακεδονία , Αν. Μακεδονία Θράκη ) μέσω… «ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.», μέσω «ΚΡΗΤΗ Α.Ε.» στην Κρήτη κ.α. , την ώρα που τα διόδια στις «εθνικές» οδούς του κεφαλαίου ανταγωνίζονται τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, την ώρα που τα τραίνα ξεπουλιούνται μαζί με τα λιμάνια και τις υποδομές καθιστώντας τους μηχανικούς του Δημοσίου τροχονόμους των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που λυμαίνεται τα δημόσια έργα και τις υποδομές της χώρας.
Παράλληλα, «ζεσταίνουν» και την προπαγανδιστική μηχανή για τα «ρετιρέ» και τα «υπόγεια», προετοιμάζοντας το κλίμα για τον νέο σφαγιασμό των μισθών στο δημόσιο στο όνομα του «νέου μισθολογίουΤο νέο μισθολόγιο έχει στόχο, όπως αποκαλύπτεται και από την σχετική μελέτη που κυκλοφόρησε και τις «διαρροές»,από τη μία νέες περικοπές ύψους 2,5 δις € και από την άλλη, σύνδεση του μισθού με την «αξιολόγηση τυπικών και ουσιαστικών προσόντων», με τη «σπουδαιότητα των ασκούμενων καθηκόντων», την «κατοχή θέσεων ευθύνης», τις «γενικότερες συνθήκες». Συνδέει το μισθό με το «παραγόμενο αποτέλεσμα» με αδιαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης, προκειμένου να είναι εύκολη η χειραγώγηση του εργαζόμενου στο Δημόσιο.
Η δημόσια ασφάλιση έχει γίνει πεδίο δράσης για τις ιδιωτικές εταιρίες. Κυβέρνηση & ΕΕ θέλοντας να απαλλαγούν από το «κόστος» της κοινωνικής ασφάλισης την έχουν μετατρέψει σε «ατομική υπόθεση», την έχουν υποβιβάσει σε «βοήθημα». Η διάλυση της δημόσια υγείας γεμίζει τα θησαυροφυλάκια των εμπόρων υγείας ενώ οι ασφαλιζόμενοι που μπορούν να πληρώσουν οδηγούνται βίαια στον «ιδιωτικό πυλώνα». Ήδη στο ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ, πάνω άνω από 200 εργαστηριακές εξετάσεις έχουν αποκλειστεί από την κάλυψη του Ταμείου μας, ενώ η υποχρηματοδότηση δημιουργεί κάθε φορά δυσκολίες και προβλήματα. Οι «ορθολογικοποιημένες» απολύσεις εργαζομένων με stage έχει αποδιαρθρώσει τις υπηρεσίες του ταμείου με αποτέλεσμα τις τεράστιες ουρές αναμονής . Η λίστα των φαρμάκων, που επιτρέπεται να συνταγογραφούν οι γιατροί διαρκώς συρρικνώνεται και περιορίζεται στα πιο φθηνά ενώ ο «Καλλικράτης» της Υγείας με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, φέρνει νέες περικοπές παροχών. Με αποφάσεις τους τα ασφαλιστικά μας ταμεία, με τεράστια ευθύνη της
διοικούσας πλειοψηφίας, συνεχίζουν να στηρίζουν τράπεζες και επιχειρήσεις, τζογάροντος στο χρηματιστήριο, αγοράζοντας ομόλογα κ.λ.π..
Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα που διαλύει τις αυταπάτες και τις θεωρίες για εξανθρωπισμό του συστήματος, βάζει αντικειμενικά επί τάπητος ιστορικά ερωτήματα που από την απάντηση που θα δοθεί σε αυτά θα κριθεί το μέλλον του λαού μας. Σ’ αυτά τα ερωτήματα οι μισθωτοί μηχανικοί του δημοσίου όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε πατώντας πάνω στους αγώνες που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ακολουθώντας όμως την στρατηγική που ενοποιεί τους στόχους πάλης με βάση τα συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων, ξεπερνώντας τις λογικές των δήθεν εφικτών αποκομμένων κλαδικών στόχων.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα νησιά ( ακριβή και ανεπαρκής συγκοινωνία, ανάγκη συχνών μετακινήσεων, ελλιπείς υποδομές - ειδικά στην υγεία, υψηλό κόστος ζωής) καθιστούν ακόμη δυσμενέστερες της συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων και προφανώς και των μισθωτών μηχανικών που εργάζονται στο δημόσιο. Η πρόσφατη περικοπή κατά 20 % των εκτός έδρας αποζημιώσεων παράλληλα με την απαλλαγή των ακτοπλόων από τους φόρους , αναδεικνύει με σαφήνεια για ποιούς δουλεύει η κυβέρνηση.
Ως εργαζόμενοι απαντάμε θετικά στον καθημερινό αντεργατικό οικονομικό, ιδεολογικό και κοινωνικό πόλεμο που δεχόμαστε από την κυβέρνηση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλα τα άλλα ενεργούμενα του κεφαλαίου. Απαντάμε θετικά αποκαλύπτοντας και καταδικάζοντας το συνένοχο πολιτικό και συνδικαλιστικό υπηρετικό προσωπικό του κεφαλαίου.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑ
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ
 Καμία μείωση στις αποδοχές των μηχανικών, καμία μείωση στα επιδόματα ευθύνης. Πραγματικές αυξήσεις στις αμοιβές μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Αύξηση του αφορολόγητου στις 40.000 € για το ζευγάρι με προσαύξηση 5.000 € για κάθε παιδί, κατάργηση του Φ.Π.Α. και των άλλων αντιλαϊκών έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Άμεση αύξηση του ποσοστού φορολογίας του κεφαλαίου στο 45%. Καμία μείωση στις αποζημιώσεις για τις εκτός έδρας ακτοπλοϊκές μετακινήσεις.
 Άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε στη λειτουργία όλων των τεχνικών και πολεοδομικών υπηρεσιών του νομού μας ο «Καλλικράτης». Άμεσες προσλήψεις και κάλυψη αναγκών σε νησιωτικούς δήμους και στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου.
 Πλήρη - σταθερή εργασία για όλους. ΟΧΙ στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. ΟΧΙ στις απολύσεις και την μετατροπή Δημοσίων υπαλλήλων σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Για όλους τους ανέργους επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση.
 Άμεση κατάργηση όλων των αντι - ασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Καθολικής, Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης. Άμεση μείωση των εισφορών των εργαζόμενων μηχανικών στα προ του 1992 επίπεδα με αντίστοιχη αύξηση των εργοδοτικών και κρατικών εισφορών, στην κατεύθυνση της πλήρους απαλλαγής των εργαζόμενων από εισφορές.
 Σύνταξη μετά από 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με το μισθό του ΔΥ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ένα αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Κατάργηση των εισφορών για τον Κλάδο Υγείας. Άμεση απόσυρση του ΤΣΜΕΔΕ από τη Τράπεζα Αττικής και το Χρηματιστήριο. Άμεση απόδοση των οφειλών του Δημοσίου και της εργοδοσίας στο Ταμείο. Άμεση διεκδίκηση των απωλειών στο αποθεματικό από την άτοκη κατάθεσή του στη Τράπεζα της Ελλάδος.
 Στηρίζουμε τη σύσταση Ανεξάρτητης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ως μέσο που θα αναδείξει τις πολιτικές διαστάσεις του χρέους και θεωρούμε ότι και η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, με τεχνικούς πλέον τρόπους, θα πρέπει να συστρατευτεί στην υπόθεση αυτή.
 Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ένα και μοναδικό, ενιαίο ακαδημαϊκό δίπλωμα για κάθε ειδικότητα μηχανικού, 5ετούς διάρκειας, μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος, ενάντια στην αποσύνδεση σπουδών- επαγγέλματος και την κοινοτική κατεύθυνση για την απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων. Να καταργηθούν τα ΠΔ του ΥΠΕΠΘ που ενσωματώνουν τις κοινοτικές οδηγίες (και την πρόσφατη 36/2005) στο εθνικό δίκαιο.
 Προστασία του περιβάλλοντος προς όφελος του λαού και όχι των μεγαλοεπιχειρηματιών και των ιδιωτικών συμφερόντων. Μέτωπο πάλης για την αναγκαιότητα ύπαρξης κεντρικού σχεδιασμού του Δημοσίου όσο αφορά τις ανάγκες του σε Μηχανικούς.
 Ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών για όλες τις φάσεις παραγωγής έργων, που θα κατοχυρώνει το δημόσιο έργο και τη λαϊκή κατοικία σαν κοινωνικά αγαθά και όχι σαν εμπορεύματα. Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών λαϊκών κατοικιών. Υλοποίηση προγραμμάτων αντιπλημμυρικών έργων, έργων αντισεισμικής θωράκισης κλπ.
 Κατάργηση των ΣΔΙΤ, των Συμβάσεων Παραχώρησης και των νόμων αναδιάρθρωσης του κατασκευαστικού τομέα (δημόσια έργα, μελέτες).
 Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου απελευθέρωσης της ενέργειας και των
τηλεπικοινωνιών. Ενιαίοι κρατικοί φορείς στους παραπάνω τομείς, που θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζόμενων
 Ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Δημιουργία κρατικού σώματος τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας.
Το Τμήμα Κυκλάδων πιστεύει ότι η υπάρχουσα πολιτική συγκυρία δεν αφήνει κανένα περιθώριο διεκδίκησης μόνο στενών κλαδικών ζητημάτων. Με κύριο στόχο αυτή τη στιγμή να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό, που έχει κατακλύσει τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας. Σαν Σύλλογος ερχόμαστε σε επαφή και οργανώνουμε την αντίσταση με όλα τα σωματεία και τους εργαζομένους σε τοπικό επίπεδο, που πλήττονται από αυτή την πολιτική. Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε την Ομοσπονδία να έρθει σε επαφή με άλλες Ομοσπονδίες, για την οργάνωση κινητοποιήσεων και δράσεων ενιαίου χαρακτήρα αλλά κυρίως για την κήρυξη και οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΣΩ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ 48ΩΡΩΝ μέχρι την ανατροπή των μνημονίων και της
κυβερνητικής πολιτικής.
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ, ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ΜΕ 48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου