Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Ψηφίσματα Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος 19/06

Η συνέλευση της πλατείας Συντάγματος καλεί τις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών της Αθήνας να συμμετέχουν στην περικύκλωση του Συντάγματος την μέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Καλούνται να συμμετέχουν επίσης στην συνεδρίαση της ομάδας δράσης για το μεσοπρόθεσμο με τους εκπροσώπους τους την Παρασκευή 24-6 στις 19:00 στα σκαλάκια της Όθωνος.
Καλούμε τον κόσμο της Αθήνας να κατέβει στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 21-6 στις 19:00 το απόγευμα, ημέρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (βλέπε ψήφισμα 18-6).
Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας, καλούμε όλο τον κόσμο, Έλληνες και μετανάστες, άντρες γυναίκες και παιδιά, εργαζόμενους και ανέργους, από όλες τις συνελεύσεις πλατειών της Αθήνας, όλες τις πλατείες της Ελλάδας να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, να στηρίξουν την 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει πρωτοβάθμια σωματεία, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να αποκλείσουμε όλοι και όλες μαζί την βουλή, με ό,τι μέσο μπορεί ο καθένας: αυτοκίνητα, ταξί, νταλίκες, τρακτέρ, απορριμματοφόρα του δήμου, λεωφορεία της ΕΘΕΛ κλπ.
Επί 48 ώρες κανένας εργαζόμενος στην δουλειά, όλοι/ες μαζί στην πλατεία Συντάγματος!
Στηρίζουμε τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που ξεκινάνε αύριο, Δευτέρα 20 Ιουνίου και συμμετέχουμε στις απεργιακές φρουρές, αναγνωρίζοντας πως η απόπειρα ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου ξεκινάει από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Καλούμε τους βουλευτές να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!
Την Πέμπτη 23-6 γίνεται η Σύνοδος Κορυφής για το ευρώ στη Λισαβόνα που αφορά όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Καλούμε σε συγκέντρωση στις 19:00 έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Βασ.Σοφίας και Ηρώδου Αττικού και καλούμε και τις πλατείες της Ευρώπης να προβούν σε παρόμοιες δράσεις.
Κλείνουμε τους δρόμους την τρίτη από το πρωί.
ΥΠΕΡ
Καλούμε σε γενική απεργία διαρκείας.
ΥΠΕΡ
Να στήσουμε απεργιακές επιτροπές σε χώρους δουλειάς, συνδικάτα, σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις
ΥΠΕΡ Να ενεργοποιηθούν οι νόμοι για τα σωματεία ώστε να ανακληθούν οι ηγεσίες τους
ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΩΜΑ
Να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας για να σχεδιάσει ακτιβισμούς. Πολλοί φίλοι και φίλες στις τοποθετήσεις τους προτείνουν καταλήψεις σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, δημαρχεία και λοιπά δημόσια κτήρια. Προτείνεται η δημιουργία μιας ομάδας εργασίας που θα προετοιμάζει τέτοιες δράσεις.
ΥΠΕΡ (η πρώτη της συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη 22-6 στις 19:00 μπροστά από την υποδοχή)
Να ζητηθεί να συγκληθούν δημοτικά συμβούλια εκ νέου που να τοποθετηθούν βάσει την θέληση των πολιτών.
ΚΑΤΑ
Να δημιουργηθεί ταμείο αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες
ΥΠΕΡ
Να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας για να διοργανώσει ημερίδα με θέμα την περιφρούρηση, βία-μη βία κλπ
ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
παράγραφος σχετικά με τα δακρυγόνα προς ενσωμάτωση στο ψήφισμα-κατεγγελία για τα γεγονότα της Τετάρτης 15-6:
Με τον ν.2254/94 κυρώθηκε από τη χώρα μας η σύμβαση για την απαγόρευση της ανάπτυξης παραγωγής αποθήκευσης και χρήσης χημικών όπλων. Η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά στον έλεγχο των χημικών όπλων που προορίζονται για πολεμική χρήση και μόνο.
Αντίθετα τα χημικά επιτρέπονται για “σκοπούς διατήρησης της δημόσιας τάξης, συμπεριλαμβανομένης και της καταστολής στάσης στο εσωτερικό του κράτους”.
Όλοι/ες εμείς που κατεβαίνουμε στους δρόμους γυναίκες, άντρες και παιδια, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρίες δεν είμαστε “στασιαστές”, είμαστε άνθρωποι που διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον μας, που παλεύουμε για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
Ο ψεκασμός διαδηλωτών είναι απάνθρωπος και μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη της υγείας μας ενώ η πυκνή χρήση χημικών μπορεί να μολύνει μια αστική περιοχή για μήνες.
ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ.
ΥΠΕΡ
Δημιουργία ομάδας εργασίας για την εξέταση του κατοχικού δανείου από την γερμανια
ΚΑΤΑ
Να γίνει ημερίδα για το εκπαιδευτικό σύστημα με θέμα: “Το σύγχρονο σχολείο στην εποχή του ΔΝΤ και το μοντέλο ατομικής συνείδησης που θέλουν να διαμορφώσουν στην σύγχρονη νεολαία”
ΥΠΕΡ
Δημιουργία αφίσας του κινήματός μας
ΥΠΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου