Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Συμμετοχή στην πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στις αυξήσεις και την ακρίβεια, Σάββατο 5 Φλεβάρη

ΜΕΤΑ: Συμμετοχή στην πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στις αυξήσεις και την ακρίβεια, Σάββατο 5 Φλεβάρη


Το ΜΕΤΑ μετέχει, και καλεί σε συμμετοχή Σωματεία και εργαζομένους, στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης ενάντια στις αυξήσεις ρεύματος – θέρμανσης για την ακρίβεια, το Σάββατο 5 του Φλεβάρη, που διοργανώνουν Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι, τοπικές και κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες από όλη την χώρα, έχοντας ήδη αναπτύξει δράσεις ενάντια στις αδικαιολόγητες και εξοντωτικές για τα λαϊκά νοικοκυριά αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος και θέρμανσης και την εντεινόμενη ακρίβεια στα τρόφιμα και τα βασικά κοινωνικά αγαθά και θεωρώντας απόλυτα αναγκαία τη συνέχιση και ένταση της δράσης μας για το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να μετουσιώσει τη λαϊκή οργή σε δράση για την ανατροπή αυτής της νέας επίθεσης κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου στο λαϊκό εισόδημα,

Συγκεντρωνόμαστε
στην Αθήνα, 12μ., στην Ομόνοια,
στη Θεσσαλονίκη, 12μ., στο άγαλμα Βενιζέλου,
καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας

Αγωνιζόμαστε για:

– Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και επιπλέον χορήγηση ΑΤΑ (Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής), σε περιόδους, όπως η σημερινή, εκτίναξης της ακρίβειας

– Μέτρα ελέγχου των τιμών και πάταξης της αισχροκέρδειας με την ενεργοποίηση και ισχυροποίηση των αρμόδιων δημόσιων ελεγκτικών υπηρεσιών.

– Επιβολή διατίμησης, δηλαδή καθορισμού ανώτατων τιμών, σε προϊόντα που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες και τη διατροφή των λαϊκών στρωμάτων.

– Δραστική μείωση των ληστρικών έμμεσων φόρων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μηδενισμός ΦΠΑ στα είδη διατροφής και κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών, θέσεις εργασίας σταθερής και πλήρους απασχόλησης με αξιοπρεπείς μισθούς, αύξηση των δημοσίων κοινωνικών δαπανών για παιδεία, υγεία, πρόνοια.

– Επιβολή ενοικιοστασίου. Σταμάτημα κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξώσεων σε λαϊκές κατοικίες. Προώθηση δημόσιων πολιτικών κάλυψης στεγαστικών αναγκών χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων, και νέων ζευγαριών.

– Κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας και του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 4%. Δωρεάν χορήγηση 1200 κιλοβατώρων το τετράμηνο για όσους είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σταμάτημα αποκοπών συνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και internet σε φτωχά υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και επανασύνδεσή τους. Ενίσχυση των δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και πύκνωση των δρομολογίων τους.

– Κατάργηση ειδικού φόρου κατανάλωσης και μείωση ΦΠΑ στο φυσικό αέριο, αγροτικό πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και βενζίνη. Επέκταση χορήγησης επιδομάτων, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω ψυχρότερου και μακρύτερου χειμώνα. Επιδότηση και όσων επιλέγουν να ζεσταθούν με εναλλακτικές και περιβαλλοντικά ασφαλείς μορφές θερμότητας, όπως η γεωθερμία.

– Ενέργεια, κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Επομένως, ανατροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ και επανάκτηση του δημόσιου χαρακτήρα τους γιατί μόνο ένας ισχυρός δημόσιος τομέας ενέργειας μπορεί να παρέχει στο λαό φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου