Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Τα "κακά" μας τα παιδιά

 

ΧΟΛΑΡΓΟΣ Γενάρης 2022


Τα "κακά" μας τα παιδιά πάλι "ξαναχτύπησαν" και για ακόμη μία φορά, με υπαιτιότητά τους προκλήθηκαν ζημιές και ληστείες στο σχολείο τους, όταν αυτό τελούσε υπό κατάληψη που αυτά τα "κακά" παιδιά είχαν αποφασίσει.

Μα, πώς τολμούν και ψηφίζουν υπέρ μιας κατάληψης; Πώς τολμούν και φέρνουν σε τόσο δύσκολη θέση τους καθηγητές τους, τους γονείς τους και το δήμαρχο τους, που σεργιανίζει σε όλα τα ΜΜΕ και προασπίζεται το "δημόσιο χρήμα", που αυτά τα "κακά" τα παιδιά, τα κακομαθημένα δεν σέβονται;

Αυτά τα "κακά" παιδιά μας λοιπόν, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη στο σχολείο τους διότι διεκδίκησαν και ζήτησαν αυτά που σε άλλες εποχές και σε άλλες κοινωνίες είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! Δηλαδή, λιγότερα παιδιά σε κάθε τάξη, καθηγητές, μάσκες, δωρεάν διαγνωστικά τεστ, ενισχυτική διδασκαλία, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ και της τράπεζας θεμάτων, κλπ.

Όμως, δυστυχώς προκλήθηκαν φθορές και ληστείες μετά το πέρας της κατάληψης και πρέπει να τα κατηγορήσουμε, γιατί "φταίνε" που δεν μπόρεσαν να φυλάξουν το σχολείο τους. Πρέπει να ζητήσουμε από τα 15χρονα, τα 16χρονα και τα 17χρονα αποζημίωση για τις υλικές ζημιές ή να τους εξαναγκάσουμε να γίνουν καταδότες! Γιατί τα "κακά" παιδιά ξέρουν.... και δε λένε.... και πρέπει να τα τιμωρήσουμε αναλόγως! Διότι, αυτό ζητάει ο δήμαρχος μας, οι "υπεύθυνοι" να πληρώσουν!

Και, οι υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω που διεκδικούν οι μαθητές; Όχι, αυτά δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του δημάρχου και, άρα ΔΕΝ μπορεί να κάνει τίποτα! Ούτε καν να παρέμβει, έτσι για τα μάτια του κόσμου, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Υπουργό Παιδείας βρε αδερφέ! Μα, να τα "βάλλει" με τους κυβερνητικούς υποστηρικτές του, μη τυχόν και τον "μαλώσουν"; Ο ίδιος όμως πρέπει να δώσει ένα καλό μάθημα σε αυτά τα "κακά" τα παιδιά. Πρέπει να τους δείξει πως όποιος τολμάει να διαμαρτύρεται και ν' αντιστέκεται θα το πληρώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δηλαδή, πρέπει να τους μάθει από τώρα να είναι, "καλά", ήσυχα, πειθήνια παιδιά, ώστε αργότερα να μπορούν να σκύβουν πιο εύκολα το κεφάλι στις επιταγές της εκάστοτε κυρίαρχης τάξης και των εργοδοτών τους.

Όμως, θα πρέπει να διευκρινιστεί το εξής κύριε δήμαρχε, αφού δεν το ξέρατε: ΔΕΝ υπάρχουν "κακά" παιδιά. "Κακοί" γονείς, "κακοί" καθηγητές και "κακοί" δήμαρχοι υπάρχουν. Εμείς είμαστε ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι για την διαπαιδαγώγηση τους, την εκπαίδευσή τους και την καλλιέργειά τους. Και, το καλύτερο μάθημα, είναι το μάθημα ζωής που τους δώσατε τώρα.

Τα παιδιά μας λοιπόν θα κρίνουν από τα τεκταινόμενα υμών των ενηλίκων και θα πορευτούν αναλόγως στη ζωή τους: Να σηκώνουν το κεφάλι και ν' αντιστέκονται όταν τα αδικούν ή να υποτάσσονται;


ΦΑΝΗ ΚΑΒΑΛΛΑ

Γονέας μαθήτριας του 1ου Λυκείου Χολαργού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου