Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Περιβαλλοντική εκδήλωση από τους κατοίκους της Πειραϊκής

 

ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΙΜΗΘΗΚΕ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ

 Στην Πειραϊκή όπου οι κάτοικοι αντιστέκονται στο νέο λιμάνι κρουαζιέρας που καταστρέφει τη θάλασσα, ρυπαίνει τον αέρα, εξαφανίζει το ηλιοβασίλεμα.

Στον Πειραιά που έχει πέσει θύμα της πιο άγριας οικονομικής ανάπτυξης, των αδηφάγων συμφερόντων της COSCO.

Μαζί με τους κατοίκους 76 εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ύψωσαν τα μπαϊράκια τους εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821 στα βράχια της Πειραϊκής και στο καΐκι που έπλεε με μουσική μπροστά στο θαλάσσιο εργοτάξιο της COSCO, μπροστά στους γερανούς, τα τσιμεντοκιβώτια, τις βαρυτικές  σφύρες, και τις φορτηγίδες  με τα ρυπασμένα μπάζα.

Οι μικροί μας φίλοι έφεραν τις ζωγραφιές τους, τα δικά τους μπαϊράκια, για να ξαναζωντανέψουν το δέντρο της αντίστασης που πριν ένα χρόνο εγκαινίασαν με ζωγραφιές τους.

Πλήθος Πειραιωτών παρακολούθησε την εκδήλωση κατά μήκος της ακτής  Θεμιστοκλέους και από τα βράχια της Πειραϊκής καθώς η τροχαία δεν επέτρεψε το κλείσιμο του δρόμου, ούτε επετράπη  η ζωντανή μουσική ενώ πολλοί Πειραιώτες μουσικοί  είχαν προσφερθεί να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους.

Αντιθέτως επετράπη στη Δημοτική αρχή να κλείσει το Μικρολίμανο όλη τη νύχτα και να γίνει μουσικό πάρτυ προσφορά του Δήμου Πειραιά.

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Γνωρίζουμε την άποψη της δημοτικής αρχής ότι ως πλειοψηφία  έχει παραπάνω δικαιώματα .

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά επίσης, ότι φοβούνται το κίνημα μας.                                      

Το πρώτο κίνημα στον Πειραιά με περιβαλλοντικές διεκδικήσεις, το πρώτο κίνημα στον Πειραιά με συνεχή και αποτελεσματική αντίσταση.

Την εκδήλωση παρουσίασαν εκ μέρους  της ανεξάρτητης κοινοτικής παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α’ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ οι κοινοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη και Αναστασία Γεωργοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Διαβολάκης και εκ μέρους των καλλιτεχνών ο καθηγητής της σχολής καλών τεχνών Τζίμης Ευθυμίου.

 

.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου