Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Εναλλακτική Παρέμβαση: Συναγερμός για να μη γίνει νόμος η εργασιακή ζούγκλα

ΕΠ-ΔΑ: Συναγερμός για να μη γίνει νόμος η εργασιακή ζούγκλα | Γενική Απεργία, Πέμπτη 10 Ιούνη

9 Ιουνίου: Έκτακτη δράση της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα: Τετάρτη 9/6, στις 14:00, στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) ▬ 10 Ιουνίου: Κατεβάζουμε τα μολύβια, σβήνουμε τις οθόνες, κατεβαίνουμε στο δρόμο! Στην Αθήνα: Πέμπτη 10/6, στις 11:00, στην πλατεία Κοραή, στην έξοδο του μετρό

Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση για τα εργασιακά είναι ένα νομοθέτημα χαλκευμένο στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, του οποίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη δρα ως μεσίτης. Πρόκειται για τις πάγιες απαιτήσεις των εργοδοτών για ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση απολύσεων και ασφυκτικό έλεγχο στα σωματεία και τη δυνατότητά τους να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Ως «Εναλλακτική Παρέμβαση» έχουμε ήδη εκδώσει ανακοίνωση (την επιμέλεια του κειμένου είχαν οι συνάδελφοι Γρηγόρης Μισκεδάκης και Παναγιώτης Κολοβός) στην οποία αναλύουμε συνολικά το αντεργατικό νομοθέτημα, απέναντι στην προκλητική προσπάθεια του Υπουργού Εργασίας Χατζηδάκη να το εμφανίσει έως και «φιλεργατικό»! Ανακοίνωση καταδίκης του νομοσχεδίου εξέδωσε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Συμμετέχουμε περαιτέρω στις δράσεις της «Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα» ενάντια στο νομοσχέδιο: Παρουσίαση του αντεργατικού ν/σ Χατζηδάκη από την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή

▬ 9 Ιουνίου: Έκτακτη δράση της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα: Τετάρτη 9/6, στις 14:00, στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29).

▬ 10 Ιουνίου: Κατεβάζουμε τα μολύβια, σβήνουμε τις οθόνες, κατεβαίνουμε στο δρόμο! Στην Αθήνα: Πέμπτη 10/6, στις 11:00, στην πλατεία Κοραή, στην έξοδο του μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου