Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Ανοιγμα περιβάλλοντος χώρου Κτήματος Ιόλα στους κατοίκους




Δημιουργός ψηφίσματος:
Στέκι Α. - Παραλήπτες:
Δήμος Αγίας Παρασκευής
ΨΗΦΙΣΜΑ κατοίκων και Φορέων της πόλης μας για το άνοιγμα του ΚΗΠΟΥ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ στο ΚΤΗΜΑ ΙΟΛΑ

Γιατί ΣΤΗΡΙΖΩ? Επτά λόγοι για να στηρίξουμε το Αίτημα:

Α. Γιατί,
οι κάτοικοι και οι οικογένειες στις γειτονιές Παραδείσου-Κοντοπεύκου-Πευκακίων, νιώθουμε έντονα την έλλειψη ανοικτών Δημόσιων Χώρων:

- Άθλησης & Πολιτισμού
- Παιχνιδιού για τα μικρά παιδιά,
- Συναναστροφής και κοινωνικοποίησης για τους νέους
- εν γένει Χώρων επαφής με τη φύση.

Β. Γιατί,
ο μόνος ανοικτός χώρος στη γειτονιά μας είναι η Πλατεία Δημοκρατίας (Ιόλα) που έχει κληθεί να υποστηρίξει όλες τις παραπάνω ανάγκες.

Γ. Γιατί,
το Κτήμα Ιόλα είναι πλέον Δημοτικός Χώρος, σημαντικός και μοναδικός για την πόλη. Τόσο λόγω του ιστορικού στίγματος του κτιρίου (που σύντομα θα αποκατασταθεί και θα παραλάβει πολιτιστικές χρήσεις) όσο και λόγω της συμβολής του περιβάλλοντος χώρου του στην Αναζωογόνηση της Γειτονιάς μας, ως ανοικτός χώρος πρασίνου, αναψυχής, περιπάτου, πολιτισμού.

Δ. Γιατί,
το παράδειγμα του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής, της Τεχνόπολης Αθηνών, του Κήπου του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, της Βίλλας Ζωγράφου, ακόμα και το πρόσφατο άνοιγμα του Κήπου του Προεδρικού Μεγάρου, μας δείχνουν το δρόμο για άνοιγμα του χώρου και φιλοξενία υπαίθριων εκδηλώσεων (ομιλίες, συναυλίες, εκθέσεις, θερινές προβολές, κ.ά.)

Ε. Γιατί,
ο σύλλογος Πευκακίων «Η Αναγέννηση», κατάφερε με τις δράσεις του (δενδροφύτευση, καθαρισμός κ.ά.) στον επίσης δημοτικό ανοικτό χώρο στα Πευκάκια και με τη συνδρομή εθελοντών και κατοίκων, να αποδείξει ότι ένας πράσινος χώρος μπορεί να υιοθετηθεί από τους κατοίκους και να παραμείνει ανοιχτός, καθαρός, περιποιημένος και γεμάτος ζωή καθημερινά, μια πραγματική όαση στην πόλη μας.

Στ. Γιατί,
αυτή τη δύσκολη χρονιά που ακόμη και τα προαύλια των σχολείων, οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι, οι παιδικές χαρές έμειναν κλειστά -παρά τις αντίθετες φωνές των ειδικών για αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους- το άνοιγμα του κήπου στο Κτήμα Ιόλα είναι επιτακτική ανάγκη για όλους μας.

Η. Γιατί,
κατοικώ, εργάζομαι, ζω στην Αγία Παρασκευή και ενδιαφέρομαι για την πόλη μου.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ είναι να ανοίξει ο περιβάλλων χώρος στο ΚΤΗΜΑ ΙΟΛΑ για τους κατοίκους, με τη μέριμνα του ΔΗΜΟΥ και τη φροντίδα ΟΛΩΝ ΜΑΣ .

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου