Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου Ομοσπονδιών για την κινητοποίηση στο Υπ. Εσωτερικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3/2/2021 η προγραμματισμένη κινητοποίηση μας στο Υπουργείο Εσωτερικών στα πλαίσια της “Κοινής Δήλωσης των επτά (7) Ομοσπονδιών σχετικά με τη διαρκή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κρίσιμων Δημόσιων Λειτουργιών“, αλλά και του από τις 16/11/2020 Εξώδικού μας, για την απεργία-αποχη από τις Επιτροπές Μη.Μ.Ε.Δ.,όλες τις Επιτροπές του Ν.4412/2016 και όλες τις Τεχνικές Επιτροπές,όλων των μελών μας,όλων των ειδικοτήτων,το οποίο και έχει επεκταθεί μέχρι και την 5η Φεβρουαρίου 2021.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών μας και Πρωτοβάθμιων Σωματείων μας υπό έντονη αστυνομική παρουσία. Έγινε σύντομη συνάντηση με το νέο Υπουργό κ. Μ. Βορίδη. Στη συνάντηση στην οποία από πλευράς μας συμμετείχαν εκπρόσωποι και των επτά Ομοσπονδιών, παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι θέσεις μας όπως αποτυπώνονται στην κοινή μας δήλωση και ειδικότερα θέματα που αφορούν στην τρομακτική υποστελέχωση των Υπηρεσιών, την ανάγκη προσλήψεων προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε “Αναπτυξιακούς Οργανισμούς” και ιδιώτες, τις αλλαγές στο Ν.4412/16 που ενισχύουν την παρουσία ιδιωτικών συμφερόντων σε όλο το φάσμα παραγωγής Δημοσίων Έργων και άλλα εργασιακά μας προβλήματα.

Από πλευράς Υπουργού υπήρξε αποδοχή στην προφανή διαπίστωση της μεγάλης υποστελέχωσης ειδικά στις Τεχνικές Υπηρεσίες, τις γεωτεχνικές και άλλες υπηρεσίες και στην ανάγκη προσλήψεων. Για πιο συγκεκριμένες απαντήσεις μας παρέπεμψε σε επόμενες συναντήσεις, οι οποίες δεσμεύθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν.


Οι συνυπογράφουσες Ομοσπονδίες θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε από κοινού για το σταμάτημα αυτών των πολιτικών και διεκδικούμε:

1. Προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του εμπλεκόμενου προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίες σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου

2. Ενίσχυση των Δημόσιων Τεχνικών και όλων των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και όχι την ιδιωτικοποίηση τους και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες

3. Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση του συνόλου του προσωπικού.

4. Κατάργηση των σχετικών νόμων και Υπουργικών Αποφάσεων που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Υπηρεσιών.

3/2/2021

Οι Ομοσπονδίες:

1. Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 2. Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε. 3. Π.Ο.Σ.Ε. - Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

4. Π.Ο.Γ.Ε.Δ.Υ. 5. Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ.Υ. 6. Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. 7. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου