Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Παράσταση Διαμαρτυρίας 7 Ομοσπονδιών στο Υπ. Εσωτερικών, Τετάρτη 3/2 στις 12μμ

 


ΑIΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 7 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 

Προς: Yπουργό Εσωτερικών 

κ. Μ.Βορίδη 

Οι 7 συνυπογράφουσες Ομοσπονδίες, με την κοινή μας δήλωση, τις ενέργειες και τις δράσεις μας (Απεργία – Αποχή από το ΜηΜΕΔ και όλες τις Επιτροπές του Ν.4412/16, καθώς και άλλες Τεχνικές Επιτροπές, Στάση Εργασίας, Παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ) αγωνιζόμαστε ενάντια στην προσπάθεια της Κυβέρνησης, για την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων Δημόσιων Λειτουργιών και την συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών μας, μέσω της σκόπιμης υποστελέχωσης και την έλλειψη προγραμματισμού των αναγκαίων προσλήψεων. 

Με αποφάσεις των αρμόδιων Οργάνων μας, συνεχίζουμε τις πολύμορφες δράσεις μας, με παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 στις 12μμ, ζητώντας ταυτόχρονα με το αίτημα μας αυτό και συνάντηση μαζί σας, για τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, την εκχώρηση κρίσιμων αρμοδιοτήτων στους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς» αλλά και ενόψει και της επικείμενης κατάθεσης του Νομοσχεδίου, για αλλαγές στο πλαίσιο των Δημοσίων Συμβάσεων (Ν.4412/16) και άλλων ιδιωτικοποιήσεων που προωθούνται (πχ σε κτηνιατρικές υπηρεσίες), ενισχύοντας την παρουσία ιδιωτικών συμφερόντων σε όλο το φάσμα παραγωγής Δημοσίων Έργων και ελέγχων και επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις δυσμενείς εξελίξεις. 

Οι συνυπογράφουσες Ομοσπονδίες αγωνιζόμαστε για το σταμάτημα αυτών των πολιτικών και διεκδικούμε: 

1.Προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων του εμπλεκόμενου προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου. 

2. Ενίσχυση των Δημόσιων Τεχνικών και όλων των Ελεγκτικών Υπηρεσιών. Όχι στις «εκχωρήσεις» & «παραχωρήσεις», όχι στην ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων. 

3.Θεσμική και οικονομική αναβάθμιση του συνόλου του προσωπικού. 

4.Κατάργηση των σχετικών νόμων που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων & δημόσιων λειτουργιών . 

Οι 7 Ομοσπονδίες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου