Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο – έκτρωμα Κεραμέως | Προπύλαια, Πέμπτη 4 Φλεβάρη

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο – έκτρωμα Κεραμέως | Προπύλαια, Πέμπτη 4 Φλεβάρη


Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών, το συντονιστικό των μαθητών, σύλλογοι και ενώσεις γονέων και κηδεμόνων καλούν στις κινητοποιήσεις, απέναντι στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως με τους νέους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Παράλληλα ζητούν άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Είναι χρέος ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας να μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συζητάει και θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκύπτουν, προσπαθώντας να επιβληθεί μέσω της εισβολής των δυνάμεων καταστολής στις σχολές μας», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα των φοιτητών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην Αθήνα το ραντεβού είναι στις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

H πρωτοβουλία πανεπιστημιακών «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» διοργανώνει συζήτηση για την αστυνομία στα ΑΕΙ και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.





Υπενθυμίζεται ότι αυξάνονται οι φωνές που διαφωνούν με την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας με τις αντιδράσεις πλέον να έρχονται και από εντός της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του πρώην υπουργού Παιδείας επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, Θ. Φορτσάκη, ότι «η αστυνομία δεν πρέπει να κατοικοεδρεύει μέσα στα πανεπιστήμια» ένας ακόμα πρώην υπουργός Παιδείας επί Νέας Δημοκρατίας τοποθετείται ενάντια. Ο Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη με άρθρο του σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας θυμίζει μια παροιμία η οποία λέει “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”». Σημειώνεται ότι με έμμεσο τρόπο και ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλ. Παπαχελάς, τοποθετήθηκε κατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου