Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

ΣΜΤ: Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια

ΣΜΤ: Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 04/02/2021, 1μμ, στα Προπύλαια
4 Φεβρουαρίου 2021


Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την κυβέρνηση που αξιοποιεί την πανδημία ώστε, σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» και με το λαό σε περιοριστικά μέτρα, να επισπεύσει τη νομοθέτηση και εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων που «εκκρεμούν» εδώ και πολλά έτη, με σκοπό να κάμψει κάθε αντίσταση της νεολαίας και των εργαζομένων, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Ενδεικτικά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση το τοπίο είναι μαύρο όσον αφορά τα δικαιώματα σε μόρφωση, υγεία, ασφάλιση και εργασία, με τη χρόνια υποχρηματοδότηση να οδηγεί στη μη κάλυψη αναγκών υγιεινής (προσωπικό καθαριότητας) και σίτισης, οι υπότροφοι Υ.Δ. δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας εν μέσω πανδημίας, οι μεταπτυχιακοί ερευνητές εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για το επικουρικό διδακτικό τους έργο, οι υποτροφίες ανέρχονται στο ύψος επιδόματος φτώχειας.

Η κυβέρνηση, διαλύει κάθε έννοια ύπαρξης του πανεπιστημίου ως ζωντανό κοινωνικό χώρο, όπου όλα τα κομμάτια της ακαδημαϊκής κοινότητας συνυπάρχουν, απαξιώνει πλήρως τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, στρώνει το έδαφος για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και αφήνει τα ιδρύματα «ανοιχτά» για επιχειρηματική λειτουργία. Αντί να εξασφαλίσει πόρους και προσωπικό για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της εκπαίδευσης με την επαναλειτουργία των ιδρυμάτων -στα οποία η αποκλειστική τηλεεκπαίδευση διαρκεί πάνω από ένα χρόνο- με τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα , βρήκε 30 εκατομμύρια ευρώ για να ιδρύσει την πανεπιστημιακή αστυνομία με πάνω από χίλια άτομα προσωπικό, κάμερες και face control, και προχωρά σε ενίσχυση των πειθαρχικών μέτρων ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές και ορίζει διάρκεια φοίτησης στα ν+ν/2 χρόνια!

Με το νέο σύστημα εισαγωγής ενισχύει την ιδιωτική Εκπαίδευση την οποία «προικίζει» με θέσπιση αυτοματοποιημένης διαδικασίας αναγνώρισης ισοδυναμίας πτυχίων Κολεγίων & ξένων Πανεπιστημίων με το δίπλωμα μηχανικού Πολυτεχνικών Σχολών. Αυτό έπραξε η κυβέρνηση με την τροπολογία που ψήφισε την 17.12.20. πιάνοντας το νήμα από κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Γαβρόγλου. Είναι ένα ακόμα βήμα στην διαβάθμιση δικαιωμάτων και μετατροπής του διπλώματός μας σε απλό διαβατήριο για δια βίου επί πληρωμή σεμινάρια, εξετάσεις, πιστοποιήσεις.

Η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση στο όνομα αντιμετώπισης της «εγκληματικότητας», προώθησαν την κατάργηση του ασύλου επιστρατεύοντας τη συκοφαντία και το χτύπημα της οργανωμένης πάλης φοιτητών και εργαζόμενων.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν ιδρύεται για να «προστατεύσει» φοιτητές και εργαζόμενους αλλά για να αυταρχικοποιήσει τη λειτουργία των ιδρυμάτων και να φιμώσει κάθε φωνή αντίδρασης, να θωρακίσει και να «περιφρουρήσει» την απρόσκοπτη λειτουργία των ιδρυμάτων προς όφελος του κεφαλαίου, για να βγαίνει ο νέος εργαζόμενος πειθαρχημένος «έτοιμος» προς εκμετάλλευση από την εργοδοσία χωρίς κανένα ουσιαστικό δικαίωμα στην εργασία του.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα έδειξαν ότι η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν συναινούν στα σχέδια της κυβέρνησης. Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι βρέθηκαν στον δρόμο για να αντιτεθούν στο σύνολο των μέτρων που καταπιέζουν τις ζωές τους. Είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα μαζικό και ανατρεπτικό κίνημα ενάντια σε όσα μας ετοιμάζουν!

Ως Μισθωτοί Τεχνικοί ενώνουμε τη φωνή μας και να βαδίζουμε στον κοινό δρόμο του αγώνα με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους ΥΔ και ερευνητές που είναι ήδη μέλη του Σωματείου μας.

Απαιτούμε:
Την άμεση απόσυρση του εκτρώματος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση!
να δοθούν χρήματα, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών
Την κατάργηση των ρυθμίσεων εξίσωσης των πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά κολέγια και όλων των σχετικών νόμων και προεδρικών διαταγμάτων που ενσωματώνουν τις οδηγίες της ΕΕ στην εθνική νομοθεσία
Την ακύρωση των αντιλαϊκών νόμων, για την υπεράσπιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία των απολύσεων, της εκ περιτροπής εργασίας και της εξαντλητικής τηλεργασίας, της μείωσης μισθών και δικαιωμάτων. Για την υπογραφή ΣΣΕ με αναπλήρωση των απωλειών σε κάθε κλάδο. Για την ανατροπή της επίθεσης στο ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου