Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Πειραϊκή -Απροστάτευτο παραμένει το περιβάλλον και η Δημόσια υγεία από την πολιτεία


Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Πειραϊκή -Απροστάτευτο παραμένει το περιβάλλον και η Δημόσια υγεία από την πολιτεία

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, με μία δυνατή βροχή και μέτριο νότιο άνεμο, (καρικές συνθήκες συνηθισμένες για την εποχή) , ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ μέσα στη θάλασσα όλη η χερσαία επιχωμάτωση της ΟΛΠ ΑΕ που ήδη είχε φτάσει σε πάνω από 100 τ.μ. επιφανείας (έξαλης). Σήμερα έχουν μείνει περίπου 10 τ.μ. επιφανείας.
Τεράστια οικολογική καταστροφή –ρύπανση προκλήθηκε από την διοχέτευση των μπάζων αγνώστου προέλευσης και σύστασης στο θαλάσσιο περιβάλλον τόσο από την επιχωμάτωση όσο και από το κεσόν(μπλόκι) το οποίο έσπασε στη μέση και το τοξικό του περιεχομενο διέφυγε στη θάλασσα , περιεχόμενο το οποίο θα καταλήξει στην τροφική αλυσίδα .
20.000 μετρικοί τόνοι περίπου (μόνο από τις επιχωματώσεις) και σε 6.000 μετρικοί τόνοι (από το διαρραγέν εντός της θάλασσας κεσόν) για τους οποίους δεν ενεργοποιήθηκε καμία διαδικασία απορρύπανσης όσο κι αν την αιτηθήκαμε στο Λιμεναρχείο Πειραιά με μηνυτήρια αναφορά μας. Αιτηθήκαμε επίσης από το Λιμεναρχείο την αποστολή της μηνυτήριας αναφοράς μας στο ΕΛΚΕΘΕ για να κάνει αυτοψία το συντομότερο και να γίνουν τα δέοντα για την απορρύπανση της θάλασσας και την προστασία της Δημόσιας υγείας. Σε τίποτε από τα παραπάνω δεν προχώρησε το λιμεναρχείο το οποίο παρέλαβε την μηνυτήρια αναφορά μας, παρα μόνο κάλεσε το Σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Περιφέρειας το οποίο ακολουθεί την γνωστή βραδυκίνητη διαδικασία του προστίμου.
Δυστυχώς μέχρι τώρα 48 ώρες μετά δεν έχει γίνει κάτι στο πεδίο προστασίας του περιβάλλοντος, παρά μόνον, μία αυτοψία από το Λιμεναρχείο (στις 11.12.20) και από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Περιφέρειας (στις 10.12.20) μετά από καταγγελίες πολιτών.
Για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι αποκαλύπτονται ως οι πλεον ανεύθυνοι να προστατεύσουν το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.
Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 12 μμ στα Δικαστήρια Πειραιά είναι προγραμματισμένη η συζήτηση της αίτησης μας ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΟΛΠ με την οποία αιτούμεθα το αυτονόητο να διακοπούν δηλαδή οι εργασίες επιχωμάτωσης προκειμένου να προστατευτεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και η Δημόσια Υγεία .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου