Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ρεβάνς αυταρχισμού, 12 έτη μετά τη δολοφονία

'Ένα κράτος , εξ ορισμού, δε μπορεί να έχει καμία ηθική. Το περισσότερο που μπορεί να έχει ένα κράτος είναι μια αστυνομία'' 
(Αλμπέρ Καμύ)

Ο σεβασμός προς τους νεκρούς υπήρξε από τα πρώτα στοιχεία του ανθρώπινου πολιτισμού• και στην Ελλάδα είναι ως θέμα λυμένο, από την εποχή των διαλόγων του Πρίαμου με τον Αχιλλέα και της Αντιγόνης με τον Κρέοντα. Αυτό βέβαια αφορά την πολιτισμένη ανθρωπότητα. Το θέμα δεν είναι ότι οι ματατζήδες έκαναν ότι έκαναν. Αν ήταν σε θέση να σκεφτούν και να συμπεριφερθούν διαφορετικά, δεν θα ήταν ματατζήδες. Το θέμα είναι ότι κάποιοι έδωσαν στους ματατζήδες όχι απλά τη δυνατότητα, αλλά το σύνθημα, να θεωρήσουν τη σημερινή μέρα ως ευκαιρία για ρεβάνς, ως ευκαιρία να αφοδεύσουν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
(Και τα περί ΕΔΕ που θα γίνει, κάποτε ήταν πρόσχημα, μετά έγιναν ανέκδοτο και τώρα πια ακόμα και για ανέκδοτο πάλιωσαν).


Ένα μικρό βίντεο κατάφερε να συνοψίσει με άκρως συμβολικό τρόπο τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργού καταστολής, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην επέτειο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Άνδρες των ΜΑΤ παίζουν και καταστρέφουν μια ανθοδέσμη, που σύμφωνα με πληροφορίες θέλησε να αφήσει μια γυναίκα στο σημείο όπου οι συνάδελφοί τους είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ ένα 15χρονο παιδί.

Λίγο αργότερα η αστυνομία προσήγαγε τους δικηγόρους, που ύστερα από χρόνια προσπαθειών κατάφεραν να βάλουν στη φυλακή τους ναζιστές δολοφόνου της Χρυσής Αυγής.

Βία και καταστολή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χανιά [ΒΙΝΤΕΟ]


Αστυνομική επιχείρηση εκκενωσης της πλατείας Εξαρχείων ανήμερα της επετείου δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου06.12.2020, 15:15
Βία και καταστολή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χανιά [ΒΙΝΤΕΟ]

Επίδειξη δύναμης από την αστυνομία 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε ένα όργιο αυταρχισμού, εμπόδισε όσους/ες θέλησαν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνημείου του Αλέξη παρά το γεγονός πως τηρούνταν τα μέρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και σε καμία περίπτωση δεν διαπιστώθηκε συνωστισμός.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες και τα βίντεο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου