Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Περίπου 25' ''άντεξε'' η Ήπειρος & 2 ώρες το Ιόνιο

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Περίπου 25' ''άντεξε'' η Ήπειρος & 2 ώρες το Ιόνιο • Το φιάσκο άλλης μιας "άριστης" διαδικασίας του ΥΠΕΝ, στο όνομα του περιβάλλοντος. Τα ονόματα των συμβούλων που υπέβαλαν και εγκρίθηκαν θα δοθούν στη δημοσιότητα? Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν:
"Υποβλήθηκαν 5.378 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 2.761, δεσμεύοντας 61,8 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.344 ευρώ."
Δευτέρα πρωί ανοίγει η Αττική, είστε όλοι έτοιμοι?


Το παραπάνω μήνυμα βλέπουν περίπου από τις 10.25 και μετά οι μηχανικοί, σύμβουλοι έργου και ενδιαφερόμενοι, κατά την υποβολή των αιτήσεών τους στην Ήπειρο για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» που ξεκίνησε στις 10 το πρωί σήμερα.

Απ' ότι φαίνεται, τα 65 εκ. ευρώ που προβλέπονταν για την Περιφέρεια Ηπείρου αποδείχτηκαν πολύ λίγα σε σχέση με το ενδιαφέρον του κόσμου.

Αντίστοιχα, πριν τις 12 το μεσημέρι, το ίδιο μήνυμα εμφανίστηκε και στις αιτήσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου και εξαντλήθηκε η διαθεσιμότητα των κονδυλίων, ύψους 10.330.000 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του B2Green, πολλοί μηχανικοί στην Περιφέρεια Ηπείρου αντιμετώπισαν πρόβλημα καθυστέρησης κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, μέσω της πλατφόρμας του buildingcert. Από ότι σημειώνουν, στο χρονικό διάστημα που παρέμεινε ανοιχτό το πληροφοριακό σύστημα, θα αποτελεί θαύμα η επιτυχής εισαγωγή περισσότερων των 1-2 αιτήσεων από ένα μεμονωμένο χρήστη του πληροφοριακού, γεγονός που θα οδηγήσει πολλούς έτοιμους φακέλους σε αποκλεισμό από το πρόγραμμα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Όπως σημειώνουν μηχανικοί στο B2Green, θα πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στο "δίκαιο του γρηγορότερου", βάσει του οποίου καταχωρούνται οι αιτήσεις στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου