Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Παρασκευή 26 Ιούνη, 7 μμ Σύνταγμα

Π.Ο.   Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ  ΑΝΩΤΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17,  104 34  ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583  fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αθήνα,  24/6/2020
Αρ. Πρωτ. :
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο  Παρασκευή 26 Ιούνη, 7 μμ Σύνταγμα

- Από την Αμερική έως την Αθήνα να ξηλώσουμε τον ρατσισμό! 
- Όχι στις μαζικές εξώσεις προσφύγων - Άσυλο και στέγη!
- Χαρτιά στους μετανάστες - Κλείστε τις Μόριες και τις Αμυγδαλέζες!

Ο ξεσηκωμός στις ΗΠΑ και σε όλο τον πλανήτη μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζώρτζ Φλόϊντ, στέλνει δυνατό μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα. Αλλά και ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που εφαρμόζουν μια σειρά κυβερνήσεις ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, θέλοντας να αποπροσανατολίσουν και να διασπάσουν την εργατική τάξη που παλεύει για να μην φορτωθεί στις πλάτες της τις συνέπειες της κρίσης που γιγαντώθηκε με την πανδημία του κορονοϊού. 

Παλεύουμε ενάντια στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που σχεδιάζει μαζικές εξώσεις 11.000 αναγνωρισμένων προσφύγων που διαμένουν σε καμπ, σπίτια και ξενοδοχεία, που συνεχίζει τις απελάσεις και φτιάχνει κλειστές δομές γεμάτες με μετανάστες χωρίς χαρτιά. 

Διεκδικούμε να σταματήσουν οι εξώσεις προσφύγων και να δοθούν σπίτια σε όλους μέσα στις πόλεις, με την αξιοποίηση από τους Δήμους των άδειων κτιρίων που ρημάζουν. Ελεύθερη πρόσβαση σε υγεία και παιδεία, χαρτιά για τους πρόσφυγες – μετανάστες, ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. και του Δουβλίνου ΙΙ.

Συντονιζόμαστε με το διεθνές κίνημα που οργανώνει κινητοποιήσεις στο τέλος Ιούνη και στηρίζουμε τα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που οργανώνονται στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις πανελλαδικά την Παρασκευή 26 Ιούνη στις 7 μμ, με τη συμμετοχή επιτροπών προσφύγων και κοινοτήτων μεταναστών, αντιρατστιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων, συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων,  Ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών. 
 


ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 
26 ΚΑΙ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ



ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6, 7 μ.μ. 

Μέχρι τώρα καλούν:
ΚΕΕΡΦΑ 
Επιτροπές Προσφύγων από τα camp Μαλακάσας, Σχιστού, Κορίνθου, Ελαιώνα, Ριτσώνας, επίσης από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ 
Δίκτυο Κοινοτήτων της Αφρικής African Solidarity Group: Κοινότητες Καμερούν, Γουινέας, Κονγκό - Κινσάσα, Κονγκό - Μπραζαβίλ, Μπουρκίνα Φάσο, Ακτής Ελεφαντοστού, Σενεγάλης 
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «η Ενότητα» και η Κοινότητα Μπαγκλαντές
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων - Φυλής Ζεφυρίου, Δημοτικές Κινήσεις
η Αλληλεγγύη για Όλους, η ΛΟΑΤΚΙ Κίνηση Proud Seniors, άλλες ομάδες και πολιτικές οργανώσεις 

Συλλαλητήρια θα γίνουν επίσης στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Βόλο, στην Ξάνθη και την Πάτρα. 
Το Σάββατο 27 Ιουνίου θα γίνει στα γήπεδα Μπάσκετ του Ρούφ, Πειραιώς 160 στις 7 μ.μ. εκδήλωση με θέμα «Να ξηλώσουμε τον ρατσισμό από τις ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα». Θα χαιρετίσει ο Michael Brown, συνιδρυτής του Black Lives Matter από τις ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει συναυλία 


1 σχόλιο: