Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Αλληλεγγύη στη ΒΙΟΜΕ και τους εργαζόμενους της



30.03.2020, 16:18
Παρουσία ΜΑΤ η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στη ΒΙΟΜΕ 

Πρακτικές «μετακατοχικών κυβερνήσεων», ενώ «είμαστε σε διαδικασίες με το Υπουργείο Εργασίας για τη πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ., καθώς, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η ΔΕΗ τους εκόψε το ρεύμα, τα ξημερώματα, με υποστήριξη από 2 κλούβες ΜΑΤ. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Οι βρικόλακες της εξουσίας που δρουν στο σκοτάδι, βρήκαν τη στιγμή να κόψουν το ρεύμα, στις 6:30 το πρωί. Είχαν έτοιμο το γερανό στημένο και με υποστήριξη από 2 κλούβες ΜΑΤ, που αυτό σημαίνει πολιτική εντολή, λειτούργησαν σαν τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, που εκτελούσαν τους αγωνιστές στο σκοτάδι για να μην αντιδράσει ο κόσμος. Καταγγέλλουμε παράλληλα και τους <<συναδέλφους>> της ΔΕΗ που συνέργησαν σαν εκτελεστές στο ίδιο έργο.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ επανασύνδεση του ρεύματος.

Κι όλα αυτά ενώ είμαστε σε διαδικασίες με το Υπουργείο Εργασίας για τη πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. Κι ενώ γνωρίζουν ότι παράγουμε προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, τα οποία είναι πρώτης ανάγκης για την κοινωνία.

Εργαζόμενες/οι στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ»

H Naomi Klein για τη ΒΙΟΜΕ

·5 ώ
#VIOME is an amazing worker-run factory in Greece, a people's victory from the last global economic crisis, now under attack. So much is repression taking place under cover of crisis. We must have each other's backs.

1 σχόλιο:

  1. Η ΒΙΟΜΕ στηρίχθηκε από όλο το κίνημα (προσωπικά τους έχω δώσει πάνω από 300€υρα και ΔΕΝ άκουσα να προσφέρει κάτι στην μάχη κατά του Κορωνοιού. Τη στιγμή μάλιστα που οι φαρμακέμποροι κερδοσκοπούν στα αντισηπτικά (που δεν είναι τίποταλλο παρά σαππούνι και αλκοολ) . Λύσεις υπάρχουν αλλά οι παρτάκιδες θέτουν εαυτόν ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή