Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση από τη συνέντευξη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ «ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ» ΤΟΥ


15/6/2018

Η εκδίωξη με τελεσίγραφο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού δημιούργησε παγκόσμια και ελληνική θύελλα αντιδράσεων. Το θέμα ήρθε στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Ρεμπέκα Χαρμς, ευρωβουλεύτρια των Πράσινων που είναι από τους βασικούς υποστηρικτές της δομής. Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου δόθηκαν όλα τα στοιχεία από τις κινητοποιήσεις που υποχρέωσαν την κυβέρνηση να δηλώσει ότι το Ιατρείο θα παραμείνει στο χώρο και θα μετεγκατασταθεί, σε συνεργασία με τους εθελοντές, μόνο εάν εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος για τις ανάγκες του. 

Το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, όπως παρουσιάστηκε και στη συνέντευξη τύπου (14/6) είναι συγκλονιστικό. Όχι μόνο γιατί κινητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους σ’ ένα εξαιρετικά λειτουργικό δίκτυο αλληλεγγύης, όχι μόνο γιατί γιατροί, φαρμακοποιοί, ψυχολόγοι και άλλοι εθελοντές πήραν επάνω τους το πρόβλημα των ανασφάλιστων λόγω μνημονίων συμπολιτών μας και εξ αυτού καταδικασμένων σε σοβαρούς κινδύνους, αλλά και γιατί η δομή αυτή λειτούργησε υποδειγματικά. 250 εθελοντές και χιλιάδες άλλοι συμβοηθούντες συντονίστηκαν χωρίς την παρέμβαση καμιάς ιεραρχίας ενώ οι σχέσεις που οικοδομήθηκαν έδωσαν ένα σπάνιο υπόδειγμα του τι σημαίνει αλληλεγγύη, οικοδομώντας μια Αλληλέγγυα Κοινότητα των εθελοντών και των ασθενών. 

Το Ιατρείο θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο χώρο του με θεατρική παράσταση και άλλα δρώμενα. Δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί η ημερομηνία. Επισυνάπτονται στοιχεία από τις δράσεις του. 

Ελένη Πορτάλιου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου