Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Αθηναίων για τον Ποδονίφτη



Στις 19 Δεκεμβρίου λήγει το περιθώριο της διαβούλευσης που είχε ορίσει η Περιφέρεια Αττικής για την έκφραση γνώμης σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου διευθέτησης του ρέματος του Ποδονίφτη. Κι όμως ο Δήμος Αθηναίων μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει καμιά συζήτηση για το θέμα, ούτε έχει δείξει να ενδιαφέρεται, τουλάχιστον σε επίπεδο δημόσιων πρωτοβουλιών.

Το γεγονός επισημάνθηκε στη δημόσια συζήτηση που έγινε στην αίθουσα του ΠΠΙΕΔ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, η οποία οργανώθηκε από το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Εκεί παραβρέθηκαν κάτοικοι της συνοικίας Προμπονάς, η οποία βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Ποδονίφτη και ανήκει στο 5ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων και προσπαθούσαν να καταλάβουν ποια είναι η στάση του Δήμου τους.

Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κάποια πρωτοβουλία από τον γειτονικό μας Δήμο, ούτε έχει ανακοινωθεί διαβούλευση για το θέμα της διευθέτησης του ρέματος, όπως είναι υποχρέωσή του. Μάλιστα στην ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, όπου είχαν κληθεί εκπρόσωποι των όμορων με τον Ποδονίφτη δήμων, ο Δήμος Αθηναίων έλαμψε δια της απουσίας του.

Βλέπετε το θέμα του Ποδονίφτη είναι αρκετά πολύπλοκο και ακανθώδες και δεν προσφέρεται για γενικότερη πολιτική εκμετάλλευση. Ιδιαίτερα τώρα που ο κ. Καμίνης σχεδιάζει το πολιτικό του μέλλον φροντίζει να απέχει από πρωτοβουλίες που θα τον θέσουν σε ρήξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου