Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 
ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Μαυρομματαίων 17, 104 34 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-88.16.583 fax: 210-82.59.410 e-mail: emdydas@tee.gr URL: www.emdydas.gr
Αρ. Πρωτ.: 7188 Αθήνα, 31-10-2017

Θέμα: «Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς».

Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί τις Α’ Βάθμιες Ενώσεις και τα μέλη της να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και ειδικότερα στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στις 4 Νοέμβρη στις 12:30μμ στα Προπύλαια.
Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας, το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τράπεζες και funds ετοιμάζονται να βάλουν στο χέρι τους και τη λαϊκή περιουσία. Μέσα στους επόμενους μήνες σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών.
Για τα “κόκκινα δάνεια” δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Ευθύνονται οι (πολλαπλά ανακεφαλαιοποιημένες) τράπεζες με την τοκογλυφική πολιτική τους και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν κυβερνήσεις – ΕΕ – ΔΝΤ για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων. Δεν ξεχνάμε την ξαφνική κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας παρά την πολύχρονη συνεισφορά του, δείγμα για το πώς υποβαθμίζεται τόσο το δικαίωμα στη στέγη, όσο και οι εργαζόμενοι Δημόσιοι Υπάλληλοι Μηχναικοί.
Όλοι όσοι ζούμε σε αυτήν τη χώρα έχουμε δικαίωμα στη στέγη, το νερό, την ενέργεια, τα κοινωνικά αγαθά. Συμπαρατασσόμαστε με το κίνημα που έχει αναπτυχθεί για την προστασία της λαϊκής κατοικίας μαζί με σωματεία, κινήσεις γειτονιάς και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών και διεκδικούμε την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και την άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς. Η στέγη είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα.

ΑΔΕΔΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική συγκέντρωση
Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017 στα Προπύλαια
και στην πορεία προς τη Βουλή
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στην εφαρμογή του συνόλου των μνημονιακών –  νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς, με αποτέλεσμα πρώτες κατοικίες να υφαρπάζονται από τις τράπεζες ακόμη και για ευτελείς οφειλές.
Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, τράπεζες και Funds, ετοιμάζονται να λεηλατήσουν τη λαϊκή περιουσία. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο, μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη ξεσπίτωμα, κλοπή των κόπων μιας ζωής.
Για τη χιονοστιβάδα των «κόκκινων δανείων» δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες κι οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Ευθύνονται οι τράπεζες με την τοκογλυφική πολιτική τους και τα μνημόνια διάρκειας, που επιβάλλουν Κυβερνήσεις- Ευρωπαϊκή Ένωση -Δ.Ν.Τ, για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε έμπρακτη στήριξη της αντίστασης και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία της  χώρας, ώστε να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, στις 12:30μμ, στα Προπύλαια και στην πορεία προς τη Βουλή.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου