Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου - Καταγγελίες των εργαζομένων για τις συνθήκες ασφαλείας

Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και άλλοι δύο φέρουν σοβαρά εγκαύματα από φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο και στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ η πυρκαγιά έχει αντιμετωπιστεί.



Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8 το πρωί. Η Πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε γύρω στις 8.20 και παρότι έσπευσε επί τόπου με επτά οχήματα, δεν κλήθηκε από τους υπευθύνους των διυλιστηρίων να επέμβει, καθώς το συμβάν αντιμετωπίστηκε από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις μονάδες των δυιλιστηρίων εκτελούνταν εργασίες συντήρησης και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια από τις δεξαμενές, πιθανώς από σπινθήρα.
Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια καταγγέλλουν ότι δεν ήχησε ο συναγερμός για να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι και ότι κατά τις εργασίες δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας.
Διαβάστε αναλυτικά: Καταγγελίες εργαζομένων στα ΕΛΠΕ: Δεν χτύπησε συναγερμός, δεν είχαμε δίοδο διαφυγής 
Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί
Στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις εργαζόμενοι- τραυματίες. Ο πρώτος, 31 ετών με εγκαύματα στο 70% του σώματός του διασωληνωμένος, ο δεύτερος, 43 ετών, με εισπνευστικό έγκαυμα, διασωληνωμένος επίσης, ενώ διασωληνώθηκε και ο τρίτος, ένας 29χρονος άντρας με εγκαύματα στα χέρια. Ωστόσο η κατάσταση του τρίτου τραυματία δεν εμπνέει ανησυχία.
Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν τρεις τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ένας φέρει εγκαύματα 70% και αναπνευστική ανεπάρκεια. Αρχικά, είχε αποφασισθεί να διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μεταφέρεται όμως διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο δεύτερος, με εγκαύματα β' βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τρίτος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».
 
Σημειώνεται ότι οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Ε.)
Αθήνα 8/5/2015 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. στον Ασπρόπυργο και στα πλαίσια των εργασιών γενικής συντήρησης (shut Down) είχαμε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα .
Αυτή τη στιγμή η Ομοσπονδία Ενέργειας έχει στραμμένη την προσοχή της στην κατάσταση υγείας των εργαζομένων οι οποίοι νοσηλεύονται στο Θριάσιο και το Αττικό Νοσοκομείο .
Αναμένουμε να μας γνωστοποιηθούν τα ακριβή αίτια και κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε το ατύχημα .
Για τις παραλείψεις , τα αίτια και τις συνθήκες που προκάλεσαν το ατύχημα θα αναζητηθούν ευθύνες όπου και αν βρίσκονται .
Η Ομοσπονδία Ενέργειας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο χώρο του ατυχήματος, ελέγχει τις διαδικασίες και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν .
Τώρα όμως προέχει η μάχη για την ζωή που δίνουν οι συνάδελφοί μας και αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα για την Ομοσπονδία .

2 σχόλια:

  1. Φωτιά στα διυλιστήρια ΕΛΠΕ Ασπροπύργου με έξι τραυματίες, Δημοσιεύτηκε στις 8 Μαΐ 2015 (1min 31sec)
    https://www.youtube.com/watch?v=gO6kLvXcowU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ

    και για το καρτέλ των τιμών, όπου ενώ η τιμή του ακατέργαστου πετρελαίου έχει πέσει ενώ οι τιμή των καυσίμων και των προιόντων πετρελαίου δεν λένε να κατέβουν
    για το λαθρεμπόριο και το ξέπλημα που γίνεται εκεί από τους "εφοπλιστές μας"
    για να ελέγξεις κρίσιμες υποδομές της οικονομίας σου

    και για να τηρήσεις κανόνες ασφαλείας που κοστολογούνται ακριβότεροι από πιθανά πρόστιμα

    αλλά τί είναι ο συριζα να το κάνει αριστερός?
    ίσα ίσα το πάει για ιδιωτικοποιήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή