Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Ψήφισμα του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για την εξελισσόμενη τραγωδία στην Μεσόγειο

Α.Π. 1431 
Αθήνα 5 Μαΐου 2015

 ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι Αρχιτέκτονες του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, παρακολουθώντας συγκλονισμένοι την εξελισσόμενη τραγωδία στη Μεσόγειο, ανακαλούν στη σκέψη τους τη Χάρτα Δικαιωμάτων για τους ανθρώπους και:
- Καταδικάζουν κάθε πράξη που, βασιζόμενη σε πολιτικές εκμετάλλευσης και αποικιοκρατίας ή/και ολοκληρωτικές ιδεολογίες και φανατισμό, συμβάλλει στη δημιουργία αυτού του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος.
- Εκφράζουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς τους συγγενείς των θυμάτων, αυτού του συνεχιζόμενου, τεραστίων διαστάσεων, ανθρωπιστικού δράματος.
- Θεωρούν τη συνέχιση αυτής της κατάστασης ως «διαρκές έγκλημα»
- Ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις όσων κρατών ασπάζονται τις αρχές του ανθρωπισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας, της ισονομίας και της δημοκρατίας, να αναλάβουν άμεσα κάθε πρωτοβουλία για να σταματήσει αυτή η τραγωδία και να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής αντιμετώπιση των θυμάτων, προσφύγων και μεταναστών, στα πλαίσια των ανωτέρω αρχών.
- Δηλώνουν πρόθυμοι να συμβάλλουν σε κάθε σχετική πρωτοβουλία.
 
Η πολιτική της Ε.Ε αντιμετωπίζει το ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών όχι σαν ζήτημα ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά σαν ζήτημα καταστολής της εγκληματικότητας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελευταία απόφαση της σχετικής Συνόδου της.

2 σχόλια:

  1. Ψήφισμα του Τμήματος Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΓΙΑ την εξελισσόμενη τραγωδία στην Μεσόγειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις
    Θα σας προτείνουμε συνδιαχείριση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή