Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ανεξήγητη σιωπή από το υπ. Εργασίας για τον κο Σελλιανάκη

Ανεξήγητη σιωπή από το υπ. Εργασίας
Ανεξήγητη σιωπή από το υπ. Εργασίας
του Χαράλαμπου Μπελιά από τον Ενικό
Κλειστές θύρες φαίνεται ότι κρούουν οι επιστημονικοί φορείς της χώρας όταν καταγγέλουν την δράση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ κ. Αντώνη Σελλιανάκη σε μια προσπάθεια να σώσουν το ταμείο τους από την βέβαιη διάλυση . Μάλιστα είναι τόσο συστηματική η αδιαφορία των υπευθύνων, που μοιάζουν να κωφεύουν, υψώνοντας ωστόσο  γύρω από το πρόσωπο του “ιδιόρυθμου” προέδρου του Δ.Σ. του ταμείου, μια αδιόρατη αλλά εξαιρετικά ισχυρή ασπίδα προστασίας που του επιτρέπει να συνεχίζει ανενόχλητος της δράση του.
 Όπως είχε αποκαλύψει η “R” πρόκειται για τον άνθρωπο για τις “ειδικές αποστολές” ο οποίος αφού παύθηκε από τα καθήκοντα του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας από την τότε προϊσταμένη του υπουργό κυρία Φάνη Παλλη- Πετραλιά, τοποθετήθηκε στο τιμόνι του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων. Αποστολή του, όπως καταγγέλλουν οι οι δικαιούχοι του ΕΤΑΑ είναι “να τινάξει το ταμείο στο αέρα”.
Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των ιδίων, που όλοι οι αρμόδιοι κλείνουν τα αυτιά και “ποιουν την νήσσαν”  με αποτέλεσμα να συνεχίζει ανενόχλητος, αλλά και προστατευμένος, τις αυθαιρεσίες.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος κ. Χρήστου Σπίρτζη σύμφωνα με τον οποίο, “ο κ. Σελιανάκης λειτουργεί στην κατεύθυνση της ειδικής αποστολής που του έχουν αναθέσει, όσοι από τους κυβερνητικούς κύκλους τον πρότειναν, τον διόρισαν και συνεχίζουν να τον στηρίζουν. Θέλουν να γκρεμίσουν το ταμείο μας”.
Σημειώνεται ότι στο Ε.Τ.Α.Α. έχουν ενταχθεί τα Ταμεία, Συντάξεως Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων,  Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών και το Ταμείο των Νομικών.
Οπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Σελλιανάκη σύμφωνα με τις καταγγελίες των υπολοίπων μελών, από την ημέρα που τοποθετήθηκε, “αυτοεξουσιοδοτείται”, αποφασίζει μόνος του αγνοώντας τους, τηρεί άτυπα πρωτόκολλα και συντάσσει ακόμα και δικά του πρακτικά συνεδρίασης. Μάλιστα αρνείται επίμονα, παράτυπα και πεισματικά να εισάγει προς συζήτηση ακόμα και το θέμα της ρύθμισης των χρεών των πολιτικών μηχανικών προς το ταμείο τους την στιγμή που ο κλάδος έχει πληγεί όσο κανένας άλλος από την κρίση. Τέλος μεθοδεύει και την “αυτοπροαγωγή” του, από πρόεδρος του Δ.Σ. σε πρόεδρος ολόκληρου του φορέα, προκειμένου να μπορεί να τους παρακάμπτει στις αποφάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου