Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών



Κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Μηχανικών

Η εξαντλητική φορολόγηση, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και τα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία αποτελούν συστατικό στοιχείο των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης του “ΝΑΙ σε όλα”, πλάι στις απολύσεις, τη μείωση μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Η σωρευτική και συνεχιζόμενη μείωση του ΑΕΠ κατά 23 μονάδες τα χρόνια της κρίσης, έρχεται να αποδείξει τις καταστροφικές συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών, οι οποίες εκφράζονται:
Με την αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη (έμμεση φορολογία 23%), την οποία μάλιστα θέλουν να επεκτείνουν ακόμα και στα απολύτως βασικά είδη πρώτης ανάγκης (όπως τα είδη διατροφής κλπ), με την εξοντωτική φορολογία στα καύσιμα και την ενέργεια (πετρέλαιο - ΑΠΕ).
Με την κατάργηση του αφορολόγητου στους αυτοαπασχολούμενους (26% από το πρώτο ευρώ) και τη μείωση του αφορολόγητου στους μισθωτούς, με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα μικρά εισοδήματα. Με την εξαφάνιση των όποιων φοροαπαλλαγών υπήρχαν και με το βραχνά των “τεκμηρίων διαβίωσης”. Με την ασύλληπτη (και “Συνταγματική” όπως έκρινε το ΣτΕ) έμπνευση των “τελών επιτηδεύματος” και τα εξοντωτικά πρόστιμα και προσαυξήσεις. Όλα αυτά από τη μια, γιατί από την άλλη υπήρξε μείωση συντελεστών στα μεγάλα εισοδήματα, έξτρα φοροαπαλλαγές και χαρίσματα φόρων στο κεφάλαιο, με πιο χαρακτηριστική αυτή των εφοπλιστών με τις 56 θεσμοθετημένες φοροαπαλλαγές.                                                   
Με την υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους αυτοαπασχολούμενους, την ίδια στιγμή που τα αποθεματικά των Ταμείων ληστεύονται με το PSI, οι συντάξεις μειώνονται και η υγεία καταστρέφεται.
Με το ληστρικό ΕΝΦΙΑ, ο οποίος μονιμοποίησε και επέκτεινε τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας με τον πλέον άδικο και ταξικό τρόπο.
Τα παραπάνω όπως είναι λογικό έχουν οδηγήσει σε εκτίναξη τα “χρέη” προς το δημόσιο, τα οποία τα δύο τελευταία χρόνια, αυξάνονται με ρυθμό 1 δις ευρώ ανά μήνα. Αφορούν σε 3,3 εκατ. που χρωστούν στην εφορία, 1,3 εκατ. που οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα “κόκκινα” δάνεια στις Τράπεζες, οι οποίες συνεχώς ανακεφαλαιοποιούνται σκανδαλωδώς.
Όλα τα παραπάνω “ιδιωτικά χρέη” καταλήγουν στον κοινό εκβιασμό της δήμευσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας. Οι ρυθμίσεις εξόφλησης δόσεων (όσες και να είναι) δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στον πυρήνα του και απλά το μεταθέτουν για αργότερα.
Απέναντι στη βαρβαρότητα αυτή, πρέπει να αντιτάξουμε το μέτωπο όλων όσων στενάζουν από την πολιτική αυτή. Συνελεύσεις, σωματεία, πρωτοβουλίες, οργανώσεις πολιτών να συντονιστούμε, να αγωνιστούμε από κοινού για:
ñ      Κατάργηση όλων των χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ, ΕΕΤΑ, ΕΕΤΗΔΕ) στην ακίνητη περιουσία με αναδρομικό χαρακτήρα και αντικατάσταση τους από ένα σύστημα προοδευτικής φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας με όποια μορφή και αν εμφανίζεται (offshore κλπ)
ñ      Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας και της μικρής ιδιοκτησιας, μπλόκο στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.
ñ      Αξιοπρεπής στέγη για όλους
ñ      Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις
ñ      Διαγραφή χρεών (σεισάχθεια) στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες  για τα χαμηλά εισοδήματα. Ανακατανομή του πλούτου σε όφελος των φτωχών

Συγκέντρωση-διαδήλωση μαζί με το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Αττικής
Πέμπτη 6/11 στις 6,00μμ στην πλατεία Κοραή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου