Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Όχι άλλο καρκίνο στο Αλιβέρι


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ
Η ΑΓΕΤ LAFARGE ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ
 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Συμπολίτες ,συμπολίτισσες, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ,η ΑΓΕΤ με τις ευλογίες του υπουργείου Περιβάλλοντος στα κρυφά μέσα στο καλοκαίρι πήρε άδεια να κάψει στο εργοστάσιο της στο Μυλάκι όλα τα απόβλητα της Ελλάδας.
Με την νέα άδεια το πολύπαθο Αλιβέρι γίνεται ο σκουπιδοτενεκές της Ελλάδας, καθιστώντας , όχι απλά δυσμενέστερες, αλλά πρακτικά πλήρως καταστροφικές τις συνθήκες περιβάλλοντος της Περιοχής και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της .  :
  • όλα τα απόβλητα της βαριάς βιομηχανίας και  των διυλιστηρίων,  (σκουριές στάχτες κλπ) έρχονται από στεριά και θάλασσα  στο Αλιβέρι.
  • το RDF  έρχεται χύμα πια, σε πολλαπλάσιες ποσότητες, ακόμα και με πλοία, και με υποτυπώδη έλεγχο
  • 60.000 τόνοι το χρόνο λυματολάσπης από τους αστικούς βιολογικούς καθαρισμούς (π.χ. Ψυτάλλεια) έρχονται για να καούν σε απόσταση αναπνοής από το Αλιβέρι , φέρνοντας τον καρκίνο και το θάνατο  μέσα στα σπίτια μας.
Οι καρκινογόνες διοξίνες, τα φουράνια, ο υδράργυρος και αλλά βαρέα μέταλλα θα είναι ο αέρας που θα αναπνέουν τα παιδιά μας, θα είναι πιά η καθημερινότητα μας, αν η συγκεκριμένη απόφαση υλοποιηθεί..
Ενώ λοιπόν εκκρεμεί η συζήτηση της προσφυγής των φορέων και κατοίκων του Αλιβερίου στο Συμβούλιο Επικρατείας για την καύση του RDF, προκλητικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει γη και  ύδωρ στην πολυεθνική ΑΓΕΤ,  με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να μην παίρνουν θέση και να προσπερνούν για τυπικούς λόγους την καύση των αποβλήτων στο Αλιβέρι. 
Έτσι η πολυεθνική ΑΓΕΤ LAFARGE έλαβε στις 24-9-2014 την πολύτιμη άδεια για αυτήν.
Μια άδεια που δίνει επί πλέον  τη δυνατότητα στην ΑΓΕΤ να εμπορεύεται  ασβεστόλιθο (πρώτη ύλη για το τσιμέντο) από το λιμάνι της, δημιουργώντας  ανησυχίες για τις ποσότητες και τους ρυθμούς εξόρυξης στο νταμάρι της, αλλά κυρίως για την μετατροπή του εργοστασίου από τσιμεντοβιομηχανία,  σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών , και από παραγωγική μονάδα τσιμέντου σε διακινητή αδρανών υλικών, προγράφοντας το εργοστάσιο στο Μηλάκι, όπως έπραξε στην Χαλκίδα.
Απαιτούμε :
ü  Άμεσα να σταματήσει κάθε σχεδιασμός για την καύση όλων αυτών των αποβλήτων  της Ελλάδας στο Αλιβέρι.
ü  Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ανακαλέσει άμεσα την άδεια και να ζητήσει από την ΑΓΕΤ να υποβάλει νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
Καλούμε:
  • το Δημοτικό Συμβούλιο  και τον Δήμαρχο, να πάρουν άμεση και καθαρή θέση κατά της απόφασης, με την οποία το Αλιβέρι γίνεται ο αποτεφρωτήρας της Ελλάδος.
  • την Περιφέρεια να σταθεί στο πλευρό του λάου του Αλιβερίου, που αγωνίζεται κατά της καύσης όλων των λυμάτων της Ελλάδας,.
  • τα κόμματα και τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση. 
Ο λαός του Αλιβερίου δεν θα δεχτεί το νέο έγκλημα!!!  Θα κάνει αυτό που ξέρει και έχει κάνει καλά οχτώ χρονιά τώρα: Αγώνα παντού .

 ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ  6 μμ

ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
                                                             ΑΛΙΒΕΡΙ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου