Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Τα πτυχία των Κολεγίων γίνονται δεκτά για το διορισμό στο δημόσιο κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ

Η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης έχει ήδη συμπεριληφθεί στο Διάταγμα περί καθορισμού προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα.

Ετσι για την κάλυψη θέσεων κλάδων ή ειδικοτήτων ΠΕ ή ΤΕ κατηγορίας, γίνονται μεταξύ άλλων, δεκτοί και οι κάτοχοι απόφασης αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΣΑΕΠ.

Το ΣΑΕΠ σε ρόλο ΔΟΑΤΑΠ

Εξετάσεις από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) για επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχιούχων εξωτερικού και Κολεγίων, εφόσον κριθεί ότι πρέπει να εξεταστούν σε μαθήματα, όπως γίνεται στο ΔΟΑΤΑΠ δηλαδή, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας .

Με την απόφαση καθορίζονται τα αρμόδια όργανα οι όροι οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίας πραγματοποίησης της γραπτής δοκιμασίας επαγγελματικής ισοδυναμίας που δύναται να επιβληθεί από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) στους ενδιαφερόμενους της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του π.δ. 38/2010, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 57Α΄ του ιδίου π.δ.

Το "Άρθρο 57Α ορίζει τα εξής:

Γραπτή δοκιμασία επαγγελματικής ισοδυναμίας

1. Στο πλαίσιο της διαδικασίας της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του παρόντος το Συμβούλιο δύναται να απαιτεί την υποβολή του αιτούντος σε γραπτή δοκιμασία εφόσον η εκπαίδευση που έχει
λάβει αφορά ουσιωδώς διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα από εκείνα που καλύπτονται από τους
τίτλους που απονέμονται στο πλαίσιο του ημεδαπού εκπαιδευτικού συστήματος ή/και εφόσον η
διάρκεια της εκπαίδευσης του υπολείπεται χρονικά από εκείνη που απαιτείται στην Ελλάδα.

2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια αναφορικά με τη πραγματοποίηση της γραπτής δοκιμασίας".

Διαβάστε τι προβλέπει η υπουργική απόφαση εδώ: http://www.esos.gr/a...orias-pe-kai-te

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου