Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

H ΕΜ∆Υ∆ΑΣ Αττικής και το ΣΜΤ καλούν στην κινητοποίηση στο ΕΤΑΑ

Συμμετοχή στην διαδήλωση έξω από τα γραφεία του ΕΤΑΑ από 3μμ μέχρι τέλος του ωραρίου Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των Συναδέλφων
Οι ∆ιπλωματούχοι Μηχανικοί μέλη της ΕΜ∆Υ∆ΑΣ Αττικής συμπαραστέκονται και διαδηλώνουν μαζί με τους συναδέλφους ελεύθερους επαγγελματίες για την ακύρωση των απαράδεκτων αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών του ΤΣΜΕ∆Ε στην συνεδρίαση του ∆Σ του ΕΤΑΑ.
Όλοι μαζί οι Μηχανικοί από κοινού διεκδικούμε:
- Αξιοπρεπή Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
- Άρνηση αποστολής στοιχείων στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών – ΚΕΑΟ.
- Άρση των άθλιων όρων διακανονισμού οφειλών.
- Αναγνώριση των ανέργων Μηχανικών όταν δεν έχουν δουλειά.
- Προστασία χαμηλόμισθων συναδέλφων.
- Αξιοπρεπείς Συντάξεις.
- Αποκατάσταση των αποθεματικών του Ταμείου μετά το κούρεμα (PSI).
Τα μέτρα αφορούν όλους τους ∆ιπλ. Μηχανικούς όπου και αν εργάζονται.
Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί γιατί:
• Υπάρχει κίνδυνος για άμεση αύξηση των εισφορών των Μηχανικών, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των 37.000 συναδέλφων οφειλετών.
• ∆εν θεωρούνται βιβλιάρια υγείας ακόμα και σε συναδέλφους και στα παιδιά τους με βαριές παθήσεις, αγνοώντας σχετικές αποφάσεις της ∆Ε/ΤΣΜΕ∆Ε.
• Αν εφαρμοστεί ο ΚΕΑΟ δρομολογούνται κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για ασφαλιστικές οφειλές στα άνω των 5.000 €.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ
ΟΦΕΙΛΩΝ (ΚΕΑΟ) & ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ
ΤΣΜΕΔΕ
Οι εξελίξεις στο μέτωπο του ασφαλιστικού των μηχανικών το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση της τρόικας, της κυβέρνησης και του ΕΤΑΑ απέναντι στα δικαιώματα των ασφαλισμένων και την ίδια την κοινωνική ασφάλιση. Την προηγούμενη βδομάδα επανήλθε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΑΑ το ζήτημα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Εκτός όμως της απόπειρας υλοποίησης των αυξήσεων, προωθείται και η λειτουργία του ΚΕΑΟ. Με έγγραφό του ο υπουργός Εργασίας απαιτεί άμεσα την αποστολή των στοιχείων των οφειλετών από πλευράς ΕΤΑΑ στο ΚΕΑΟ, έγγραφο το οποίο η διοίκηση του ΕΤΑΑ έχει ήδη προωθήσει στους επιμέρους τομείς του ταμείου, μεταξύ των οποίων και στο ΤΣΜΕΔΕ. Με άλλα λόγια το πρώτο βήμα για τις κατασχέσεις, το οποίο είναι η ενημέρωση του ΚΕΑΟ για τα στοιχεία και τα ποσά των οφειλετών προωθείται άμεσα με την συνεννόηση και τον συντονισμό κυβέρνησης και των διοικήσεων των ταμείων.

Την στιγμή που ο κλάδος μαστίζεται από την ανεργία, την απληρωσιά και την ανασφάλεια, την στιγμή που το 40% των εργαζόμενων και ανέργων μηχανικών δεν μπορούν να πληρώσουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές η διοίκηση του ταμείου σε συνεννόηση με την κυβέρνηση προσπαθεί να υλοποιήσει τις αυξήσεις και προωθεί την διαδικασία των κατασχέσεων των περιουσιακών στοιχείων ανέργων και υποαπασχολούμενων συναδέλφων. Διότι στην πραγματικότητα στόχος του KEAO δεν είναι οι μεγαλοφειλέτες, όπως άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια δεν ήτανε ποτέ, αφού αυτοί εισφοροδιαφεύγουν ανενόχλητοι είτε παράνομα είτε νόμιμα μέσω του δελτίου παροχής υπηρεσιών και ευνοϊκών ρυθμίσεων υπέρ τους. Στόχος δεν είναι ούτε η βιωσιμότητα του ταμείου, καθώς το ΚΕΑΟ δεν στοχεύει στις οφειλές του κράτους, το οποίο δεν καταβάλει το μερίδιο της τριμερούς χρηματοδότησης, στο δημόσιο και το ευρύτερο δημόσιο, τα οποία είναι συστηματικά κακοπληρωτές, ούτε στην αποκατάσταση των αποθεματικών του ταμείου που καταληστεύτηκαν μέσω του PSI και μέσω της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας Αττικής (με τις ευλογίες και του ΤΕΕ). Στόχος της συγκρότησης του ΚΕΑΟ είναι οι εργαζόμενοι και άνεργοι συνάδελφοι που αδυνατούν να καταβάλουν τις υπέρογκες εισφορές. Για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση προσπαθεί να εξομοιώσει τους εργοδότες και τις επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους και τους ανέργους που αδυνατούν να πληρώσουν.
Γίνεται σαφές ότι η μάχη για την δημόσια ασφάλιση, η μάχη για την προστασία της πλειοψηφίας των συναδέλφων απέναντι στις κατασχέσεις μπαίνει σε κρίσιμη καμπή. Την προηγούμενη εβδομάδα το σωματείο, σε συντονισμό με άλλα σωματεία και την ανοιχτή συνέλευση μηχανικών διέκοψε την διεξαγωγή του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΑΑ, προκειμένου να μην αποσταλούν τα ειδοποιητήρια με τις αυξημένες εισφορές. Ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα κόντρα στην κυβέρνηση, το υπουργείο εργασίας και τις διοικήσεις των ταμείων, ώστε να επιβάλουμε την οριστική απόσυρση της αύξησης των εισφορών στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσής τους και την μη αποστολή των στοιχείων των οφειλετών, μέχρι την τελική κατάργηση του ΚΕΑΟ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Απαιτούμε:
  • Μόνιμη ανάκληση των υπέρογκων αυξήσεων εισφορών. Δραστική μείωση τους. Να πληρώσουν κράτος, τράπεζες, εργοδότες.
  • Να ακυρωθεί ο νόμος ν.4152/2013, περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κατάργηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Καμία πράξη του ενάντια στους συναδέλφους δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Να μην γίνει καμία αποστολή ειδοποιητηρίων –κατασχετηρίων στους ασφαλισμένους από το ΕΤΑΑ και τα άλλα ταμεία. Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, τράπεζες, κ.λπ.
  • Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας. Άμεσα να αναλάβει η διοίκηση του ταμείου την ευθύνη για το σφράγισμα των βιβλιαρίων.
  • Κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις καθυστερούμενες οφειλές. Άτοκοι και δίκαιοι διακανονισμοί με βάση την οικονομική κατάσταση του ασφαλισμένου.
  • Αναγνώριση των άνεργων και υποαπασχολούμενων μηχανικών. Διαγραφή των χρεών προς το ταμείο για τους ανέργους και όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας, προνοιακές παροχές. Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών για το διάστημα της ανεργίας.
  • Να καταβάλει το κράτος τις οφειλές του στο Ταμείο και να καλύψει τις απώλειες από το κούρεμα. Απεμπλοκή του ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής. Να εισπραχθούν τα οφειλόμενα από την εργοδοσία.
  • Κανονικές προσλήψεις στους απασχολούμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, ως μέσο βελτίωσης των όρων εργασίας, αλλά και πάταξης της διαφυγής πόρων προς τα ταμεία από τους εργοδότες.
  • Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ταμείων. Τα αποθεματικά είναι των ασφαλισμένων. Έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής, όχι στο τζογάρισμα σε χρηματιστήριο και ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος όλων των απωλειών του αποθεματικού.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση. Άμεση μείωση των χρόνων για συνταξιοδότηση, αύξηση των συντάξεων.
  • Προσλήψεις στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ για τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Να σταματήσει η τρομοκράτηση υπό την απειλή της διαθεσιμότητας-απόλυσης, των εργαζόμενων στο ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου